Lumi Accessories ja minä mietimme, että synkkää syksyä piristämään tarvittaisiin hyvä alennuskoodi. Siksi päätin rakentaa koodin ympärille postauksen klassikkolaukuista, jos joku sellaisia on vaikkapa vielä vailla. Blogini alkuaikoina postailin alekoodeja enemmänkin, mutta nykyään niitä on niin kaikkialla, etteivät ne ole enää millään tavalla eksklusiivisia. Nellyn ns. VIP-alekoodikin on lähinnä huono vitsi. Poikkeuksia teen sellaisten merkkien kanssa, jotka eivät useinkaan alennuskoodeja jakele ja tietysti omien suosikkimerkkien kohdalla. Muuten “hei [muista lisätä bloggaajan nimi] tässä 2 % alekoodi sun lukijoille, teetkö meistä kolme positiivista postausta ilman mainintaa yhteistyöstä” -ehdotukset päätyvät suoraan sähköpostiohjelmani roskakoriin.

Jos laukkukokoelmastasi puuttuu kipeästi jotakin ja suomalainen suunnittelu kolahtaa yhtään tai jonkun rakkaan joululahjalistalla on esimerkiksi sattumalta mainittu jossakin kohdassa laukku, nyt on hyvä aika shoppailla hieman verkkokaupassa. Kuinkas muuten sitä sunnuntaita viettäisi ellei shoppaillen? Alennuskoodilla “lumiblogi” kymmenen ensimmäistä lukijaani saa 10 % alennusta kaikista normaalihintaisista Lumi-nettikaupan laukuista. Lumi Accessories -verkkokauppaan pääsette vaikka heti tästä linkistä. Ja nyt niihin klassikkolaukkuihin. Laukut on linkitetty nettikauppaan, mutta provikoita niistä en saa eli ostelu on niin sanotusti turvallista. :)

moumou lumi accessories musta

Jenni Tote / Outi Mini Satchel

Aloitetaan klassikkolaukkuvärien tarkastelu kuningasväristä eli mustasta. Mustaa laukkuvalintaa haukutaan välillä jopa tylsäksi, mutta fakta vaan on, että musta sopii yhteen kaiken kanssa. Mustan laukun voi napata kotoa lähtiessä mukaan ilman, että tarvitsee miettiä, riiteleekö se jonkun asukokonaisuuden värin kanssa pahasti. Jos aikoo ostaa elämänsä aikana yhdenkin ökyhintaisen laukun, värivaihtoehdoksi suositellaan lähes aina mustaa. Musta on ikuisesti muodissa ja kun väriä oppii rakastamaan, ymmärtää myös sen, että on mustissa on eroja. Mattamusta ja kiiltävä musta laukku ovat kuin yö ja päivä luonteiltaan, siksi laukkua valitessa kannattaa huomioida myös laukun materiaali. Klassisin valinta taitaa olla mattapintainen nahkalaukku, joka vain kaunistuu ikääntyessään.

moumou lumi accessories ruskea

Eco Marja HoboClassic Supermarket Bag Knit XL

Toinen klassikkoväri, joka muotilehtien mukaan kannattaa laukkukaappiinsa valita, on ruskea. Ruskeaakin on toki olemassa montaa värisävyä, mutta suosituin on konjakki. En tiedä, mikä tuo sävy olisi suomeksi. Ehkäpä punertava keskiruskea tai jotakin muuta tökeröä? Ruskeat laukut sopivat erityisen kauniisti yhteen mustan värin tai erilaisten murrettujen sävyjen kanssa. Maanläheisenä värinä ruskea ei pistä silmään tai herätä erityisesti huomiota, joten laukun mallilla voi kikkailla turvallisesti enemmänkin ilman, että lopputuloksesta tulee liian erikoinen arkikäyttöön. Esimerkkinä hieman näyttävämmästä ruskeasta laukusta mainittakoon tuo kollaasin punottu laukku.

moumou lumi accessories punainen

Classic Supermarker Bag MSaara Backpack/Satchel

Villinä korttina ja ihan henkilökohtaisena suosituksena ehdotan, että laukkukokoelma voisi sisältää myös värikkään laukun. Niinä päivinä, kun huomaa pukeutuneensa jotenkin tylsästi tai värittömästi, voi tilanteen vielä pelastaa huomiotaherättävillä asusteilla. Rakastan punaista väriä ja jos saisin omistaa vain yhden värikkään laukun, se olisi ehdottomasti punainen. Vakava harkinta pitäisi sitten tehdä laukun merkin kohdalla, sillä valinta kahden suosikkilaukkuni välillä olisi lähes mahdoton. Niin erilaisia ne ovat luonteiltaan. Myös punaisen tai muun värikkään laukun kohdalla materiaalilla on suuri merkitys. Kiiltonahkainen laukku on automaattisesti astetta juhlavampi kuin mattanahkainen versio.

moumou lumi accessories nude

Suvi Maxi ClutchJenni ToteHanna U ToteStella Pouch Bag

Ehdottaisin vielä neljänneksi klassikkoväriksi (oman suosikkini eli harmaan ohella) nudea tai beigeä laukkua. En pidä noita värejä samoina, sillä nude on nimensä mukaisesti hieman enemmän punertava ja karmivasti kuvailtuna ehkäpä enemmän sävyltään ihmisen ihonväriä muistuttava kuin rusehtavampi beige. Molemmat sävyt ovat kuitenkin raikkaita, mutta klassisia. Esimerkkikuvassa oma laukkuni näyttää kyllä epäilyttävästi lähes valkoiselta, mutta luonnossa väri on beigempi. Tai siis oli, sillä laukku lähti kiertoon, koska sen malli oli minulle liian outo ja asiallinen.

Miten on? Tuntuuko laukkukokoelmassa olevan tarvetta uudelle asukkaalle vai omistatteko jo kaikki laukut, mitä ihminen tarvita/haluta saattaa? Jos tilaa löytyy, nyt on hyvä aika iskeä verkkokauppaan. Mukavan 10 % alennuksen antava koodi on siis “lumiblogi” ja se on voimassa kymmenelle ensimmäiselle käyttäjälle vain tämän kuun loppuun. Muistakaa että koodeja on vain rajoitettu määrä eli ostoksille kannattaa mennä nyt ihan heti eikä kohta. Klikkaa itsesi Lumi Accessories -nettikauppaan tästä! :)