Seuraa kertomus ihmisestä, joka ei nykyisessä olotilassaan eli flunssaisena ehkä ole ihan sieltä edustamansa kansakunnan skarpeimmasta päästä. Aamupäivän tapahtumat etenivät suunnilleen alla kuvatulla tavalla.

1. Heräsin hirveään oloon ja tajusin, että Finrexin-pussit ovat loppu. Päätin lähteä läheiseen apteekkiin hakemaan niitä ja  noukkia samalla postista Lumenen lähettämän pressipaketin, joka lähetetään takaisin, jos sitä ei hae tänään.

2. Otin postilapun mukaani ja lähdin vaeltamaan kohti postia miettien, miten ihana olisi vain nukkua kotona, jotta pääsisi joskus takaisin elävien kirjoihin.

3. Hain postista Lumenen paketin ja muutamasta pyörtymistunteesta, joiden vuoksi matkalla piti pysähtyä hengittämään, huolimatta hymyilen, sillä odotan kovasti pääseväni kokeilemaan paketissa olevaa Hiekkaa purossa -kynsilakkaa, jota olen jo ainakin Nelliinalta ja Virveltä kuolannut.

4. Tulin kotiin ja aloin avata pakettia, kun tajusin, että otin mukaani väärän postilapun ja sen oikean Lumene-paketin lappu on poikaystävälläni, joka pääsee töistä vasta, kun posti on jo kiinni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Avasin paketin ja totesin, että yksi siellä olleista hilekynsilakkapulloista oli jostakin syystä hajonnut ja koko paketin sisältö kahta poskipunaa lukuun ottamatta oli tahmeassa lakassa.

6. Huokaisin syvään muistaen vasta nyt, että se Finrexin, jota lähdin alunperin hakemaan, odottaa edelleen apteekissa. Päänsärky iski päälle jotakin salamana.

7. Päätin luovuttaa. Vedin peiton korviini ja päätin nukkua koko päivän.

Haistapa siis home, maailmankaikkeus. Aivan kuin ei olisi jo tarpeeksi kurjaa olla kipeä ja työkyvytön. Pitääkö vielä kääntää veistä haavassa ja ripotella sinne suolaa? Sain käskyn olla vielä huomisen kotona, mutta sunnuntaina on kyllä pakko mennä töihin vaikka pää kainalossa. Pienessä yrityksessä kun ei ole varaa sairastaa viikkoa, vaikka kroppa olisi eri mieltä. Siis kauniita (päivä)unia ja koettakaa edes te pysyä terveinä. Älkääkä ottako höpötyksiäni liian vakavasti. Kipeänä kaikki vaan tuntuu kymmenkertaiselta, niin hyvät kuin huonotkin asiat. :/

OLYMPUS DIGITAL CAMERA