Juttelin viikonloppuna ulkomaalaisen ystäväni kanssa chatissa siitä, mitkä kotimaiset muotimerkit ovat eniten mieleeni. Ensin en osannut oikein vastata mitään, mutta mietittyäni tarkemmin tajusin, että näitähän löytyykin vaikka kuinka ja paljon! Listasin vanhojen asukuvien kera sekä lempisuunnittelijoitani että suosikkimerkkejäni, toivottavasti pidätte tästä koosteesta. Kirjoittelin joskus aiemminkin postauksen samasta aiheesta, mutta en löydä sitä millään. Otetaan siis uusintakierros ja vieläpä laajennettu sellainen, sillä edellisen postauksen jälkeen olen löytänyt paljon uusia tuttavuuksia muotimaailmasta. Tässäpä ne parhaat.

  moumou mert otsamo

Mert Otsamo (kotisivut)

Mies, joka rakastaa naisvartaloa ja sen ylistämistä. Vyötäröä korostavat ja takapuolta kauniisti esiin piirtävät vaatteet eivät piilottele naisellisia muotoja, vaan tuovat niitä esiin. Muodothan naisvartalosta juurikin tekevät niin inspiroivan! Oikeilla materiaalivalinnoilla ja taidokkailla leikkauksilla jokaisesta naisesta houkutellaan esille jumalatar. Mertin kuluttajamallisto on tulossa myyntiin, mutta erään tanssiohjelman ja muutaman muun hidasteen takia se tämän vuoden kevään sijaan lanseerataankin todennäköisesti vasta loppuvuodesta.

Ja ei, Mert ei ole mitenkään sattumalta suosikkilistani ensimmäinen kohta. Mies pitää aivan heittämällä ykkössijaa myös listoilla “ihmiset, joille voi soittaa, kun itkettää niin paljon, että naama valuu räkää“, “ihmiset, jotka jaksavat pelata tuntikausia lapsellisia konsolipelejä ja kehtaavat vielä huijata niissä” ja “ihmiset, jotka puhuvat sujuvasti Perttulan murretta julkisillakin paikoilla“.

moumou nanso

Nanso (kotisivut ja verkkokauppa)

Eräs merkeistä, joka on viime aikoina moninkertaistanut mallistojensa kiinnostavuuden. Suunnittelijayhteistyöt eivät ole pienin syy siihen, että Nanso on yhtäkkiä jotenkin aivan erityisen houkutteleva merkki.  Mallistoista löytyy toimistomekkoja, pikkumustia ja kaikkea noiden kahden väliltä. Kaikki omat Nansoni olen saanut ja kyllä, omistan saman mekon sekä vihreänä että mustana. Pakko linkittää vielä myös ystäväni Jonnan postaus eräästä haalarista. Katsokaapa se, niin tiedätte, mistä puhun. Mieletöntä, eikö?

moumou katri niskanen

Katri Niskanen (kotisivut ja verkkokauppa)

Katrin putiikissa villiinnyin kerran aivan täysin! Ostin ystävämyynneistä pinkin topin, mustan vyö ja mustan trenssitakin, joka on ajaton, mutta siinä on prätkärotsihenkistä jujua. Lisäksi suunnittelija itse lahjoitti joskus satiinisen Wingy-mekon minulle, koska se oli kuulemma aivan näköiseni. Katri hurmaa laskeutuvilla kankailla ja hän on niitä harvoja ihmisiä, jotka onnistuvat myymään minulle polyesteriä. Juttu on siinä, että keinokuiduissakin on eroja ja Katri, jos kuka, osaa valita käyttöön niistä parhaat.

moumou marimekko

Marimekko (kotisivut ja verkkokauppa)

Marimekon kanssa tein kerran blogiyhteistyökampanjan. Sen aikana oikeastaan oivalsinkin, että mielikuvani Marimekon tuotteista oli ollut pitkään hyvin, hyvin vääristynyt ja stereotypinen. Marimekko on muutakin kuin Unikko-kuosia, vaikkakin omistan ihan mielettömän kauniin silkkihuivin juurikin tuossa nimenomaisessa kuosissa. Pitäneekin kaivella se pian käyttöön, kun niin ohuen huivin kanssa vielä tarkenee ulkona. Huivin lisäksi vaatekaapistani löytyy Marimekon hame, paita, neule ja tietysti niitä mekkoja. Niin, ja kengät!

moumou ivana helsinki

Ivana Helsinki (kotisivut ja verkkokauppa)

Tutustuin Ivanaan kunnolla vasta, kun ostin heidän pinkin mekkonsa kirpputorilta. Siihen asti mietin, etteivät kuosin ja leikkaukset olleet tyyliini sopivia, mutta onneksi silmäni avautuivat. Tälläkin hetkellä Ivanan myymälän ikkunassa on niin kaunis raidallinen villakangastakki, että oksat pois. Nykyään omistan merkin vaatteista kirpputorimekon lisäksi myös sinisen maksimekon, jonka sain Ivanan valikoimista itselleni valita. Tilasin yhdessä vaiheessa hetken mielijohteesta myös merkin pussilakanat, jotka sattuivat olemaan suosikkikuosiani. Kuten kuvasta näkyy. :)