1441.CR2

Prinsessa Diana ja hänen traagisesti päättynyt elämänsä eivät suoraan sanoen olleet koskaan hetkauttaneet minua sen kummemmin. Kuninkaalliset olivat täysin yhdentekeviä ja heidän tekemisensä yhtä kiinnostavia kuin muurahaisten pariutuminen, mutta kaikki kääntyi yllättäen päälaelleen, kun sain kutsun Diana-elokuvan lehdistönäytökseen. Elokuvan lopussa minä ja koviksen näköinen miestoimittaja kyynelehdimme niin, että jouduin kesken loppuneiden nenäliinojeni lisäksi melkein niistämään omaan huiviini. Mitä ihmettä pääsi tapahtumaan?

A15D9476.jpg5336.CR2

Elokuva keskittyy Dianan koko värikkään elämän sijaan vain hänen kahteen viimeiseen elinvuoteensa, joista ainakin minulla on ollut hyvinkin vääristynyt mielikuva. Kärjistetysti olen aina olettanut, että prinssistä eronnut Diana kuoli paparazzien vuoksi auto-onnettomuudessa rakastajansa kanssa. Tämä on kuitenkin varsin mustavalkoinen versio rakkaustarinasta, jota tämä elokuva tahtoo tuoda esille. Elokuva perustuu Kate Snellin kirjoittamaan kirjaan prinsessasta. “Diana – Prinsessan viimeinen rakkaus” keskittyy kertomaan rakkaustarinaa, jonka miespäähenkilö ei ensinnäkään edes ole kohuttu Dodi Al-Fayed. En tahdo pilata juonta tämän enempää, mutta tahdon korostaa, että elokuvan tarina on katsomisen arvoinen.

IMG_4574.CR2IMG_6312.CR2

Kuninkaallisia fanittavien lisäksi suosittelen siis elokuvaa lämpimästi myös heille, joita kuninkaallisten asiat eivät voisi vähempää kiinnostaa. Menkää marraskuun 8. päivänä tai sen jälkeen elokuvateatteriin, istukaa upottavaan tuoliin ja antakaa tarinan viedä mennessään. Vakuutan, että elokuva hämmentää teidät ja parhaimmillaan jotakin loksahtaa paikalleen päänne sisällä. Uskokaa minua. :)

(kuvat: Flight Films Ltd. 2013)