Tarina alkaa aikaisin aamulla. Toimistolle tallustelee ballerinoihin ja puolikkaan omaisuuden sisäänsä mahduttavaan laukkuun turvautunut tyttö. Mekossa on vyö, jotta helma pysyy siveellisesti alhaalla ja muutenkin käytännöllisyys tuntuu olevan tärkeä tekijä tytön tyylissä. Mekko on kyllä värikäs ja olemukseltaan räikeä, mutta mustat asusteet pitävät tyylin kasassa ja hillitsevät sitä hieman. Tyttö saapuu toimistolle ja aloittaa päivän työt. Hän naputtelee tietokonettaan, lähettää sähköposteja, ottaa ja muokkaa kuvia, hakee kahvitauolla latten alakerrasta ja jatkaa sitten taas töitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mekko  – SheIside (saatu)

vyö – H&M

laukku – Zalando Collection (saatu)

kengät – Spot On (saatu)

Koittaa palaverin aika. Tyttö pakkaa ballerinat laukkuun ja vaihtaa jalkaansa korkokengät. Vyö saa jäädä toimistolle, kun liehuvahelmaiseen mekkoon ja korkeisiin korkoihin sonnustautunut tyttö kävelee kohti tapaamispaikkaa. Jotenkin tällainen pienikin tyylimuuntautumien saattaa piristää oloa koko loppupäiväksi. Koroilla tyttö ei enää mielestään sulaudu niin hyvin massaan, vaan hän kantaa itsensä paremmin ja tuntee olonsa näyttävämmäksi. Ulkopuoliset eivät ehkä eroa huomaa, mutta tytön pään sisällä on kytkeytynyt päälle aivan eri työmoodi. Se saattaa olla eräänlainen edustusmoodi. Arvatkaapa, mikä on paras osa tarinaa? Se, että hyvin todennäköisesti toimiston poikien mielestä tytön asu on ollut koko päivän ajan täysin sama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lauantain rooli viikonpäivänä on olla absoluuttinen vapaapäivä. Perjantai-iltana päivän työasiat painavat vielä mieltä ja sunnuntaina maanantai ärsyttää jo etukäteen. Lauantai on kuitenkin aika neutraali ja siksi helppo pyhittää lepäämiselle. Harmi vaan, että jotkut meistä ovat nakittaneet itselleen sen verran hommia, ettei viikonloppunakaan ole vapaata. Olen kuitenkin löytänyt itselleni työn, jossa koen olevani melkein korvaamaton. Tuntuu huikelta saada kiitosta työstään ihmisiltä, joita pitää taikureina. Ne ihmiset ovat tehneet töitä samalla alalla 15 vuotta, mutta kiittävät minua. Minua, joka olen hölmön blogiharrastukseni parissa vaan oppinut vahingossa markkinointikikan jos toisenkin. Se, jos mikä, motivoi jaksamaan myös nämä työntäyteiset lauantait. :)