OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muutama viikko sitten, kun varpaani alkoi muistuttaa sitä entistä varvasta, jota voi taitella joka suuntaan kuin muovailuvahapötköä, ihastuin uudelleen lenkkeilyyn. En puhu juoksemisesta, hölkkäämisestä tai kävelemisestä, koska lenkkeily käsittää ajatusmaailmani mukaan ne kaikki. Lenkkeily voi olla 12 kilometrin kävelylenkki, 6 kilometrin juoksupyrähdys tai 8 kilometriä kävelyä, hölkkää ja juoksua vuorotellen. Siksi lenkkeily on terminä jotenkin mukavan turvallinen. Se ei painosta tai vaadi mitään, vaan pitää kutinsa, tuli sporttihetkestä sitten millainen tahansa.

Innostuin jopa tilailemaan netistä uusia treenivaatteita lenkkeilyhuumassani. Kirkkaanpinkki paita on auki käsivarsista ja se tulee olemaan heittämällä syksyn hienoin treenivaatteeni. Väri on aivan mahtava, mutta paita vaan on hieman kuuma tällaiselle hikoilijalle vielä näin kesällä. Pitkät juoksuhousutkin tekevät jo tiukkaa, joten carpimittaiset ovat juuri passelit näin kuumille lenkkikeleille. Myös shortsit ovat näppärät lenkillä, kunhan niiden materiaali ja punttien pituus on juuri oikea. On rasittavaa oikoa tai kiskoa treenivaatteita lenkin aikana, joten niiden on oltava vähintäänkin täydellisiä kantajalleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lenkkeilyn ei todellakaan tarvitse olla välineurheilua, mutta pidän kyllä kieltämättä maltillisesta hifistelystä liikuntajutuissakin. BOSE-sporttikuulokkeet, jotka sain testattavaksi blogini kautta, ovat osoittautuneet kerrassaan kullanarvoisiksi hieman kovemmilla juoksulenkeillä. Ne eivät tipahtele korvista, tärähtele huonoon asentoon eikä niiden äänenlaatu heikkene vauhdin kasvaessa. Näitä myydään sekä tällaisina yleispätevinä versioina että iLaite-versioina. Värivaihtoehtojakin on useampia tarjolla ja mielestäni ne ovat kaikki aika hyvin unisex-mielellä valittuja. Käsikoteloa puhelimelleni en vieläkään osaa käyttää, vaan musiikkilaite kulkee mukana urheilurintsikoissa. Kuulokkeiden mukana siis tulee kyllä kotelo, mutta sen kanssa olen tosiaan vasta harjoitusvaiheessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuulokkeitakin hifimpi asustus löytyy kuitenkin lenkkikengistäni, sillä innoistuin koristelemaan Reebokilta joskus aikoja sitten saamani kengät Shwings-siivillä. Tilasin täältä sekä hopeiset salamat kiilakorkotennareihini että nämä pinkit siivet näihin lenkkareihin. Toimitus oli äärettömän nopea, sillä tilattuani siivet sunnuntaina, ne saapuivat luokseni jo tiistaina heti aamupostin mukana. Muut lenkkeilijät ovat hymyilleet kengilleni ja erän juoksija näytti jopa virnistäen peukkua siipituunaukselleni. Bongasin nämä jostakin treenilehdestä Kylmäkoskella ja tilasin heti seuraavana päivänä itselleni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka rakastankin eniten lenkkeilyä vanhempieni luona maalla, olen nyt vihdoin löytänyt sen oman lenkkireittini kotini läheltä. Yrityksen ja erehdyksen kautta toiveeni toteutui lopulta ja nyt voin lenkkeillä kiukuttelematta niin kamalasti liikennevaloista ja muista hidasteista reitilläni. Vaihtelu virkistää, mutta olen sen verran rutiineja rakastava ihminen, että nimikkolenkki on ehdottomasti oltava, vaikka sitä joskus muuntelisikin tai vaikka juoksisi “väärään suuntaan”. :)