Nyt voin vihdoin paljastaa uuden/uusimman työpaikkani teillekin! Se paljon jännittämäni ensimmäinen päivä yksin töissä on vihdoin takana ja selvisin siitä (yllättäen) ihan täysin hengissä ja vatsahaavoitta. MIUN-putiikki, joka myy siis suunnittelija Ilona Hyötyläisen upeita vaatteita ja asusteita, etsi kesäksi vakiomyyjälleen tuuraajaa ja minä päädyin sitten pienen haastattelun kautta osa-aikaiseksi myyjäksi liikkeeseen Helsingin keskustaan. Ei siinä vielä kuitenkaan kaikki, sillä sovimmekin samalla kertaa, että teen syksyllä enemmän vuoroja eli pelkäksi kesätyöksi tämä ei tule jäämään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisenä työpäivänä sain valita itselleni työvaatteet ja ensimmäisenä valintanani päädyin mekkoon, jota olin ihaillut jo ennen työpaikan varmistumista merkin nettikaupassa. Pinkki Salaisuus-mekko on koristeltu röyhelöin ja se on sekä malliltaan että väritykseltään hyvin tyttömäinen. Mekko on nyt hyvässä alennuksessa sekä liikkeessä että nettikaupassa, joten en olisi ihmetellyt, jos olisin päätynyt tilaamaan tämän omilla rahoillani, jos kaikki työvaatteet olisi pitänyt valita syksyn mallistosta. Työkengiksi valitsin pupuballerinani, jotta kokonaisuus olisi hauska ja jäisi mieleen. Ballerinoista riittikin jutunaihetta asiakkaiden kanssa, ilmeisesti niitä kannattaa käyttää jatkossakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mekko – MIUN (saatu)

kengät – Minna Parikka

Toisen työvaatteeni valitsenkin sitten syksyn ja talven mallistosta. Myyntiin on tulossa ihania neuleita ja muita lämpimämpiä vaatteita. En malta odottaa, että pääsen kokeilemaan niitä liian monien halpojen akryylineuleideni sijaan. Ainakin yhtä neuletakkia olen jo katsellut sillä silmällä, että sen voisi parittaa syksyllä nahkahousujen ja korkeiden nilkkureiden kanssa. Kuulin, että suunnittelijamme arvostaa korkokenkiä myyjillä, joten työvaatteiden erilainen stailaaminen työasussa tuskin haittaa häntä. Saa nähdä, jos kokeilen korkoja jo seuraavana työvuoronani putiikissa tämän mekon kanssa.

Huomenna olisi vielä edessä toisen työpaikan työpalaveri, jonka jälkeen tekisi ihan hirveästi mieli matkustaa maalle. Toivottavasti heinä ei enää kuki niin pahasti tai ainakaan en reagoi siihen niin vahvasti kuin viimeksi, vaan voin olla vanhempieni luona hieman useammankin päivän ilman tuskaista allergiaa. Kävin eilen pitkästä aikaa juoksemassa, kun varvas päätti olla suhteellisen kivuton, ja nyt ikävöin jo pitkiä metsälenkkejä maalla. On ihana vaan juosta suoraan tietä ilman, että pitää miettiä, minne seuraavaksi kääntyy, että tulee kuinkakin pitkä lenkki. Landea ei vaan saa pois tytöstä, vaikka tyttö lähti pois landelta. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA