Kasvisruoka. Tuo kirosana, jonka lukioaikojen kasvissyöjille sopivana spagettikastikkeena markkinoitu tomaattimurska aikanaan synnytti. Kesti vuosia ennen kuin tajusin, että kasvisruokakin voi olla maukasta ja että sillä voi jopa herkutella. Kokeilin viime viikonloppuna vanhempieni luona koota terveellisemmän herkkulautasen vehnä- ja soijaproteiinipitoisista kasvisnuggeteista ja testailla vähän perheenjäsenteni suhtautumista aiheeseen. Äitihän ei suostunut nuggetteja edes maistamaan (koska oli kuulemma juuri syönyt), isän mielestä ne olivat mauttomia, mutta minä ja siskoni pidimme niitä hyvinä. Varsinkin sesaminsiemenet ihastuttivat pehmeällä maullaan, joka vielä korostui, kun nuggetit paistoi pannulla öljytilkassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ruokamaisteluni on osa uutta Buzzador-kampanjaa, jossa olen mukana. Sain Hälsans Kök -tuotteita makutestiin ja arvosteltavaksi, jotta voisin jakaa mielipiteeni niistä sekä blogissani lukijoille että palautteena valmistajalle. Ja ennen kuin kukaan ehtii turhautua, miten bloggaajat saavat aina kaiken ilmaiseksi ja kuinka elämä on epäreilua, muistutan tähän väliin, että buzzaamaan pääsee kuka tahansa yli 15-vuotias eli blogia ei todellakaan vaadita. Buzzattavia tuotteita on ihan joka lähtöön ja niitä lähetetään profiilin mukaan eli äidit saavat lastenruokia, teinit limpparia ja miehen partavaahtoa. Näin kärjistetysti siis. Riippuu siitä, mitä omaan profiiliinsa rastittaa. Buzzadoriksi eli tuotetestaajaksi voi liittyä täällä kauttani. Nimimerkkini on MouMou, jos joku tahtoo minut suosittelijakseen mainita.  Buzzaaminen ei maksa mitään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhteenvetona voisin todeta, että jos liha vain katoaisi maailmasta, selviäisin kyllä. Muutaman viime vuoden aikana olen oppinut, että kasvisruoka voi olla yhtä herkullista kuin liharuokakin, joskus tietysti jopa parempaa. Melkein ainut miinus näissä maistamissani nuggeteissa hieman puuttellisen kypsennysohjeen lisäksi on se, että nuggettien hinta on aika hurja. Niihin kananuggetteihin verrattuna siis. Lisäksi pakastekananuggettien mukana tulee yleensä vähintään yksi dippi, kun taas tässä ei tullut yhtään. Kannen kuvakin hieman hämäsi ennen kuin ehdin lukea pakkaustekstit enkä siis löytänyt mainintaa dipistä.

Mutta ovatko kasvikset sen verran kalliimpia kuin kanan ruhon jämäosat, että hintaero on perusteltu? Vai onko hinta kalliimpi, koska menekki on pienempi? Kuka tietää. Mutta kyllä tästä mausta maksaa hieman enemmän, koska herkun raaka-ainelista näyttää sen verran paremmalta kuin perinteisten kanaversioiden. :)