Putiikit ovat lähellä sydäntäni oli maantieteellinen sijaintini sitten mikä tahansa. Kaikista rakkaimpina itselleni koen putiikit, joista voi ostaa itselleen elämyksen. Haen karkkipäivän herkuiksi mieluummin käsintehtyjä praliineja Petris Chocolate Roomista kuin vain kipaisen hakemaan Siwasta suklaapatukan. Kahviakin on kivempi ostaa suoraan paahtimolta halutulla paahtoasteella ja jauhatuksella lähikaupan hyllyn sijaan. Kampaajalla käyn isojen kampaamoiden sijaan pienessä ja tunnelmallisessa Salon Noirissa. Suosin myös kosmeettisissa hoidoissa pienempiä paikkoja kuten aivan ihastuttavaa Olet Ihana! -salonkia.

moumou_putiikki2 moumou_putiikki3

Kokemusten ja elämysten lisäksi ostan toki putiikeista myös materiaa. Mm. kirjoja ja koruja on kivempi ostaa luettuina kuin uusina, sillä silloin niillä on jo oma historia. Luonnollisesti tykkään shoppailla myös vaatteita kirpputoreilta ja vintage-liikkeistä, joista suosikkejani ovat varsin laadukkaat Kaivarin Kanuuna sekä Kaunis Veera. Pidän myös pienistä design-myymälöistä ja onnekseni esim. Katri Niskasella on oma putiikki sen lisäksi, että naisen suunnittelemia vaatteita voi ostaa Stockmannilta. Pienemmässä putiikissa saa henkilökohtaisempaa palvelua, siinä yksi syy lisää suosia niitä.

moumou_putiikki1

moumou_putiikki4

Sen lisäksi, että tykkään asioida putiikeissa, ne tuovat mielestäni myös visuaalisesti iloa kaupunkikuvaan. Jotkut saattavat karttaa kivijalkaliikkeitä ja putiikkeja niiden hintatasojen vuoksi. Kannattaa huomioida, että usein hintataso on sama kuin ketjuliikkeissä ja jos nyt ei ihan satu olemaan, kannattaa pohtia, olisiko putiikin tunnelma ja palvelu kuitenkin sen pienen lisähinnan arvoinen sijoitus. Minun mielestäni on. :)

(tekstin voi lukea myös täältä)