Treatover-kampanja, joka on toteutettu yhteistyössä Pantenen kanssa, jatkuu. Tällä kertaa aiheenani on ravinnon ja hyvinvoinnin vaikutus hiuksiin. Tapasin hyvinvointivalmentaja Nita Arpiaisen ja pääsin kyselemään häneltä, kuinka saisin itselleni terveemmät ja kauniimmat hiukset. Hiustenhoitotuotteet ovat toki iso apu tässä prosessissa, mutta jokainen meistä tietää toivottavasti, että se, millaiset hiuksemme ovat, on seurausta siitä, miten elämme. Sain mukaani kolme neuvoa, joita avaan nyt teillekin hieman. Postauksen lopusta löytyy “erityisherkkuna” vielä kilpailukin, joten toivottavasti jaksatte lukea postauksen loppuun asti. Asiaa on paljon ja se on tärkeää.

Yhteenvetona Nita kertoi hiusten hyvinvoinnista näin:

Hiusten hyvinvointia kuin mitään muutakaan hyvinvoinnin osa-aluetta emme voi erotella kokonaisuudesta. Hyvinvointi on aina kokonaisvaltaista ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kehomme on äärimmäisen viisas ja huikea kokonaisuus, joka toimii aina vain parhaaksemme niillä keinoilla ja niissä olosuhteissa, joita sille kulloinkin tarjoamme. Siksi mm. hiukset, iho ja kynnet usein kärsivät hyvinvoinnin heikkenemisestä ennen kuin jotakin vakavaa puutosta koituu esim. elintärkeissä muissa toiminnoissamme (kuten sisäelimissä). Jos siis hiukset ja iho voivat huonosti, on hyvä kurkistaa pintaa syvemmälle ja myös oivaltaa, että vaikka se on alkuun vain pinnallinen tai esteettinen haitta, tarkoittaa se sitä, että pidemmän päälle keholla ei ehkä ole voimia ylläpitää epätasapainoa ja ongelmat saattavat pitkittyessä muodostaa jotain isompia haittoja terveytemme kannalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1. Ensimmäinen keino parantaa oman elämän ja samalla hiusten laatua, on vältellä stressiä. Pitkäaikainen stressi on eräs haitallisimmista asioista hyvinvointimme kannalta ja se vaikuttaa valitettavasti monen kroonisen sairauden takana. Stressin välttämiseksi ja sen tasapainottamiseksi on monia hyviä keinoja, mutta parhaat niistä ovat sellaisia, joista teemme tavan ja rutiinin jokapäiväiseen elämäämme. Yksinkertaisesti sanottuna resepti stressittömämpään elämään on nukkua ja levätä tarpeeksi, meditoida ja mietiskellä, rauhoittaa mieli, kävellä luonnossa (hiuksetkin tarvitsevat happea), tanssia, joogata ja tehdä mahdollisimman paljon niitä asioita, joista tulee iloiseksi ja jotka saavat mielen pois huolista. Kuulostaa hyvältä reseptiltä, eikö?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Toinen keino tavoitella kauniimpia hiuksia on kiinnittää huomiota ravintoon, jota syö. Nita suositteli syömään mahdollisimman puhdasta ruokaa, joka tuntuu itselle hyvältä ja sopivalta. Minun elämääni koski varsinkin kielto siitä, ettei saisi suorittaa syömistä tai hyvinvointia, vaan pitäisi koittaa löytää asenne, jossa rakastaa itseään jo nyt. Silloin tekemäsi asiat hyvinvoinnin puolesta tulevat mahdollisimman luonnostaan ja on oikeastaan enää mahdotonta tehdä itselleen hallaa. Kannattaa myös kuunnella omaa kehoa ja pitää mielessä, että toisen lääke voi olla meille myrkkyä – ja toisin päin.

Konkreettisia ruokavinkkejä terveempiin ja kauniimpiin hiuksiin ovat:

  • puhdas vesi
  • hyvät rasvat
  • proteiini
  • merilevät ja meriplanktonit
  • tummat vihreät lehtivihannekset, vihannekset, marjat ja hedelmät
  • hyvä lisä hiusten hyvinvoitiin on myös msm-jauhe (luonnollinen rikki), joka puhdistaa kehoa ja auttaa mm. kreatiinin muodostuksessa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Kolmas ja viimeinen neuvo, jonka avulla kauniimmat hiukset ovat saavutettavissa, on päästää irti täydellisyyden tavoittelusta niin terveyden, ulkonäön kuin hiustenkin osalta. On tärkeä muistaa, että kauniit hiukset tuovat varmasti lisäiloa elämään, mutta eivät onnea. Onnen voi vain valita(!) tässä ja nyt, ja onnellisuus on hyvinvoinnin parasta ravintoa! Kyse on näkökulmista ja asenteista. Jos et saanut vielä tarpeeksesi, lisää vinkkejä aiheesta voi lukea How’s Your Hair? -sivustolta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja sitten siihen kilpailuosioon. How’s Your Hair? -sivustolla täällä on käynnissä mahtava kilpailu, jossa on palkintona upea hemmotteluviikonloppu voittajalle ja hänen ystävälleen täällä Helsingissä. Kilpailussa etsitään lukijoideni omaperäisimpiä ja heidän mielestään toimivimpia hiustenhoitovinkkejä. Luovuutta arvostetaan! Tarkat osallistumisohjeet löytää tuolta kilpailusivustolta eli blogissani kilpailua ei erikseen ole. Voittaja julkaistaan blogissani kampanjan viimeisessä postauksessa 9.6.2013 kello 12:00, kun kampanja päättyy.

Tähän loppuun Nita ja minä tahtoisimme muistuttaa teitä vielä siitä, mikä on elämässä tärkeää. Itse sain herätyksen siihen ajatukseen, etten kuole eikä maailma lakkaa pyörimästä, jos tarvtsen välillä aikaa enkä suostu kaikkeen, mihin minua pyydetään. Nita kertoo mm. täällä, miten jo pienillä askelilla pääsee kohta parempaa oloa. Mutta jos teillä ei nyt satu olemaan aikaa lukea tuota pidempää tekstiä tai lähteä ihmeelliselle Journey to the Self -retriitille, katsokaa edes tämän postauksen viimeinen kuva ja lukekaa siitä löytyvä miete ajatuksella. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Psst! Ensi viikolla postausaiheenani on hiustenhoitovinkit ja -rutiinit. Stay tuned.