Valmentaja Kukka Laakso on heittänyt ilmoille haasteen. Huomasin Kevätherkku olet sinä! -kampanjan kaverini FB-seinältä ja halusin tietysti uteliaana sieluna heti selvittää, mistä haasteessa on kyse. Koko huhtikuun kestävä kampanja starttasi jo 1.4. ja olen ollut aktiivisesti mukana siitä lähtien, mutta ehdin kirjoittaa aiheesta vasta nyt. Kukan mukaan kampanjan ydinajatus on se, että ei hyväksy itseään mutta hyväksyy sen, että huominen ei koskaan kuole, ensi maanantai on tänään, ja että huomenna tänään on eilen. Muutos kannattaa aloittaa siis heti, jos sellaiseen haluaa ryhtyä. Ja minähän haluan/halusin!

moumou_kevatherkku1Hyvästit kinuskille ja nakeille…

Painonpudotus ei ole minulle ydinfysiikkaa tai mikään maailman vaikein asia. En myöskään koe tarvitsevani sitä tällä hetkellä, joten aion osallistua haasteeseen nimenomaan liikunnan lisäämisen ja herkkujen vähentämisen näkökulmasta. Jokaisessa tapahtumassa, johon osallistun, on lähes poikkeuksessa macaron-leivoksia, kuppikakkuja ja muuta ihanaa tarjolla. Vähintäänkin käteensä saa skumppalasin, joka ei tyhjene sitten millään, vaan täyttyy kuin itsestään. Viikon aikana tulee tungettua vaikka kuinka paljon sokeria ja rasvaa kurkusta alas “jos mä nyt pari maistan” -ajatusmallia noudattamalla. Päätinkin olla koko huhtikuun herkuitta ja skumppalasillisiakin vähennän reilusti. Saa nähdä, teenkö suunnittelemaani poikkeusta ollenkaan, mutta muuten aion olla tarkkana siitä, mitä syön tai juon.

moumou_kevatherkku2

… sekä salarakkaalleni skumpalle.

Tällä hetkellä haastetta on takana jo reilusti yli viikko. Olen kohdannut lukuisia houkutuksia ja vastustanut niitä yllättään helposti. Vain sipsihimo meinasi koitua kohtalokseni, mutta tonnikala, joka sekin on ihanan suolaista, pelasti illan. Olen epävirallisesti tosiaan päättänyt pitää yhden CHEAT-päivän tässä kuussa sinä päivänä, kun juhlin syntymäpäiviäni. Ne kun ovat vain kerran vuodessa ja ystäväni haluaa viedä minut syömään kiitokseksi eräästä onnekkaasta sattumasta. En kuitenkaan vedä mitään övereitä, vaan aion silmäillä ruokalistaa kriittisesti. Hyvällä tuurilla CHEAT-päivän ainoaksi paheeksi jääkin vain se bloggaajan paras ja petollisin ystävä eli skumppa. En edes tiedä, missä välissä rakastuin siihen, kun ennen en pitänyt sen mausta ollenkaan.

Kampanjaan voi lähteä mukaan ihan kuka tahansa. Jos pidät blogia, voit napata itsellesi bannerin täältä. Osallistua voi tietenkin myös salaa tai jos haluaa, kommenttiboksissani saa hihkaista aikomuksistaan. Meikäläisestä saa ainakin roppakaupalla vertaistukea! :)