OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyttö ja poika lupasivat toisilleen sormusten vaihtuessa olla yhdessä ikuisesti. Pojan ikuisuus oli kuitenkin lyhyempi kuin tytön.

Isoäiti nukkui pois syyskuisena aamuna, mutta sormus muistutti naista hetkistä, joita hän oli vanhan naisen kanssa kokenut.

Yksiö oli pieni sekä kylmä ja makaroni tulvi jo korvista ulos, mutta ensimmäisen palkan sijoittaminen sormukseen tuntui tärkeältä päätökseltä.

Siskokset katsoivat toisiaan merkitsevästi ja tiesivät, että samanlaiset sormukset pitäisivät heidät aina lähellä toisiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jokin tarinoista saattaa olla Aurumialle lähetettyjen korujen sekä muiden arvoesineiden joukosta valitsemani kultasormuksen historia. Pääsin ihastelemaan kulta- ja hopeatuotteita rahaksi vaihtavan yrityksen uusinta postisaalista Helsingissä Fredrikinkadulla ja sain myös valita itselleni mieluisan korun mukaan. Kultahampaat ja hopeiset ruokailuvälineet eivät niinkään ihastuttaneet, mutta tämä sormus, joka on lähes identtinen jo omistamani valkokultaisen sormuksen kanssa, osui heti silmiini. Ajatus siitä, että kantaisin korua, jolla on jo menneisyys ennen meidän suhdettamme, oli jotenkin jännittävä. Jostakin syystä sormus on hylätty ja sen kantamisen sijaan on haluttu vaihtaa kulta rahaksi. Se oli minun onneni.

Oli sormuksen tarina mikä tahansa, minun sormeeni se tulee jäämään pysyvästi toisen sormukseni rinnalle. Ensimmäinen (valko)kultasormus timantilla symboloi sitä, miten selviän yksin ja itsenäisenä. Tämä toinen taas edustaa ajatusta siitä, miten kaksi näennäisesti yhteensopimatonta voi täydentää toisiaan. Uuden sormukseni kivi tuskin on arvokivi, mutta se miellyttää minua enemmänkin mahdollisella menneisyydellään ja ajatuksella siitä, sama esine voi merkitä eri ihmiselle niin eri asioita. Arvostan koruja, joilla on tarina. Oli se sitten keksitty tai ihan oikea. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(tiikeripaita saatu)