Kuinka moni teistä tiesi, että maaliskuun 21. päivä juhlitaan vuosittain Hajuveden päivää? Enpä tiennyt minäkään ennen tätä aamua, kun tiedon Facebookista huomasin. Päätin sitten kirjoittaa pitkästä aikaa suhteestani hajuvesiin. Unohdan aina välillä huomioda, että blogini saa koko ajan uusia lukijoita eivätkä kaikki tunne blogiminääni päästä varpaisiin. Tämän teemapäivän vuoksi voisin nyt raottaa tuoksutapojani muistutukseksi vanhoille lukijoille ja hauskoiksi faktoiksi uudemmille. Näinä päivinä tekisi melkein pistää lappu blogin luukulle, kun tulee olo, että jauhaa samoja tarinoita vain vuodesta toiseen. Toisaalta, tiedättepä minun ainakin olevan rehellinen, kun tarinat eivät juuri eroa toisistaan. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uskon vahvasti siihen, että hajuvesipullon muoto ja väri kertovat tuoksusta paljon. Suosin ennen mausteisia ja makeita tuoksuja, mikä näkyi hajuvesikokoelmassani niin, että suuri osa pulloista oli väritykseltään punaisia ja tummia. Vaaleita ja sinisävyisiä vesituoksuja en ole oikein koskaan saanut sopimaan persoonaani tai tuoksumieltymyksiini. Vuosien saatossa tuoksumieltymykseni on muuttunut keveämmäksi, jolloin myös hajuvesipulloni ovat läpinäkyvämpiä ja vaaleampia väritykseltään. Kokoelmassani on hämmentävän paljon kulmikkaita pulloja, niiden symboliikasta en kuitenkaan ole kovin perillä.

Oudoin tuoksutapani, johon usein asupostauksissanikin viittaan, on varmaankin se, että koetan mätsätä tuoksun päivän asuuni. “Värittömät” eli läpinäkyvät tuoksut toimivat kaikkina päivinä, mutta esimerkiksi kultaisten korujen kanssa suihkautan tuoksua kullanvärisestä pullosta ja värikkään asun täydennän suihkauksella kirkkaanoranssista pullosta. Näissä kuvissa ei siis ole kaikkia hajuvesiäni, vaan viisi tämän käytetyintä. Kuvista voikin päätellä, että näni keväällä keveämmät tuoksut voittavat tummat ja raskaat.

moumoun hajuvedet

Suosikkihajuveteni käyttötarkoituksineen:

  1. Escada Especially Escada. Tuoksuistani ehdottomasti romanttisin ja kukkaismaisin. Tarkoitettu päiville, joina usko rakkauteen on palautettu kuolleista. Edes väliaikaisesti.
  2. Honoré des Prés Sexy Angelic*. Voimakas ja imelä tuoksu erityistapahtumiin, joissa tarkoitus on jäädä ihmisten mieleen ja erottua joukosta. Tämän tuoksun muistaa ikuisesti sitä nuuskaistuaan.
  3. Gucci Première*. Näistä tuoksuista se kaikista “omin”. Keveän naisellinen, mutta sopivan seksikäs tapahtumaan kuin tapahtumaan. Treffituoksuni!
  4. Avon little red dress. Tumma ja herkullinen juhlatuoksuni. Tästä kysytään lähes poikkeuksetta, jos olen tätä ylleni suihkauttanut.
  5. Guess Guess Girl*. Arkituoksuni, joka tuo ripauksen tyttömäisyyttä olemukseeni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(*-merkityt saatu)