Muutamakin lukija on viime aikoina kysellyt silmänrajaus- tai silmämeikkipostausta, joten tässäpä tällainen nyt vihdoin olisi. Kaikki silmänrajaukseni ovat jonkinlaisia versioita kolmesta ns. perusrajauksesta, jotka ajattelin nyt esitellä teille. Ensimmäisen rajauksen kanssa en yleensä käytä luomiväriä, mutta kahdet alemmat rajaukset kyllä vaativat minun makuuni melkein aina pehmennyksen luomivärin avulla. Ehdottomasti useimmiten käytän noita keskimmäisiä rajauksia ja juuri nimenomaan noilla värisävyillä. Kaikkiin silmämeikkeihin kuuluu myös ripsiväri sekä ylös että alas. Myös kulmat voi huolitella, jos ne sattuvat olemaan yhtä kurittomat kuin tämän postauksen mallilla.

1. Geelirajaus yläluomelle. Klassinen kissarajaus syntyy maalaamalla silmän ulkonurkan yli jatkuva rajaus joko silmän sisänurkasta asti tai yläluomen puolivälistä kuten minä yleensä sen teen. En tosin epäloogisesti tuossa esimerkkikuvassa. Rajauksen olisi hyvä paksuuntua reilusti silmän ulkonurkkaa kohti, mutta sekin on tietysti makukysymys. Esimerkkimeikissä rajaus on tehty L’Oréalin geelivärin sävyllä Violet Black. Sivellin myydään samassa paketissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Rajaus ylä- ja alaluomelle. Silmän ulkonurkkaa kohti paksunevat rajaukset aloitetaan ylä- ja alaluomen puolivälistä pehmeällä meikkikynällä. Tummemmalla luomivärillä vahvistetaan rajaus ja väritetään myös koko liikkuva luomi. Silmän sisänurkkaan tupsautetaan vaaleampaa luomiväriä. Esimerkkimeikissä tummempana luomivärinä on Lumenen (monien bloggaajien rakastama) sävy nimeltä Niittyvillojen laulu ja vaalempana L’Oréalin luomiväri sävyltään Hourglass Beige. Meikkikynä on Lumenen  ja sävyä Yönmusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Värillinen rajaus alaluomelle. Paksu rajaus piirretään meikkikynällä silmäkulmasta toiseen ja  vahvistetaan saman sävyisellä luomivärillä hieman kosteahkolla siveltimellä. Esimerkkimeikissä violetin Lumenen rajauskynän sävy on Tummaluumu ja luomivärin Kissankelloja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toivottavasti tästä oli edes jonkinlaista hyötyä meikkipostausta toivoneille lukijoilleni. Sitä pitää omia meikkirutiinejaan niin arkisina juttuina, ettei aina edes tajua, miten ne helpoiten selittäisi muille. Nyt on ainakin yritetty, jälleen kerran. :)

(kosmetiikka ja neule saatu)