Ruoka-aiheisen teemaviikon keskelle pamahtaa nyt vielä puhdasverinen ravintolapostaus, mutta koettakaa kestää tämä herkkuyliannostus. Ensi viikko on jälleen normaali. Olen testaillut kutsuvieraana erään ravintolaketjun ruokapaikkoja tässä parin kuukauden verran ja viime viikolla sain kutsun Kontulaan. Epäilykseni olivat suuret ja jännitys katossa, kun matkustin metrolla kohti Helmi Grilliä. Ravintola sijaitsee aivan metroaseman vieressä ja kieltämättä sen ympärillä parveli hieman epäilyttäviä tyyppejä, mutta arvatkaapa mitä? Se on ainoa “miinuspuoli”, mitä koko paikasta voi keksiä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska ravintolassa vietetään kala- ja äyriäisviikkoja 1.-17.3.2013, saimme maisteltavaksemme teemaviikkoja edustavan menun, joka oli koottu meitä varten. Alkuruuaksi oli herkullista äyriäissalaattia eli kylmäsavulohta, scampivarras, marinoitua punasipulia, tomaattia, kaprista ja chili-majoneesia, joka vei muuten kielen mennessään. Chilin ystävä ilahtui varsin paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pääruokana oli kotimaista paahdettua meritaimenta metsäsienitortellineilla sekä sienikastikkeella. Kala vei kielen mennessään enkä jaksanut koko annostani loppuun, koska isot tortellinit täyttivät vatsani. Ruokaillessamme myös illan esiintyjä kipusi lavalle. Helena Lindgren viihdytti meitä monen tutun kappaleen ajan ja hänestä pidettiin niin, että ihmiset antoivat jopa väliaplodeja kesken kappaleiden. Hämmentävää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jälkiruuaksi saimme suklaapaistoksen aidolla vaniljajäätelöllä sekä appelsiini-valkosuklaajäädykkeen. Vaihdoimme luonnollisesti jälkiruuat keskenäme puolessa välissä. Tuo suklaapaistos oli valehtelematta paras maistamani. En yleensä koskaan tilaa suklaajälkiruokia, koska ne ovat lähes aina suuria pettymyksiä. Myös jälkiruokaviini oli varsin herkullista. Viinit oli oikeastaan valittu nappiin kaikille ruuille, joten suosittelen lämpimästi luottamaan tarjoilijoiden asiantunteviin viinisuosituksiin. Meidän tarjoilijamme oli aivan yliveto muutenkin, iso kiitos sinne! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt siis ihan vilpittömästi suosittelen heittämään ennakkoluulot romukoppaan. Puhuimme ruokaseuralaiseni kanssa, miten paljon kertoo, että olisimme kumpikin valmiita matkustamaan keskustasta Kontulaan vain ruokaillaksemme täällä uudelleen. Tervemenoa siis Kontulan ostoskeskukseen ruokaelämysmatkalle. Pöydän varaaminen etukäteen ei muuten ole ehkä huono idea.

(pääkoriste saatu)