OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… tekemään vatsalihasliikkeitä rintalihasliikkeiden välissä!

… tarttumaan kahvakuulaan!

… hyppäämään korkeammalle!

… jaksamaan vielä muutaman toiston verran!

… lisäämään painoja, jos tuntuu liian mukavalta!

… nostamaan polvea vielä korkeammalle!

… rutistamaan oikein kunnolla!

… heilauttamaan kahvakuulaa tarmokkaammin!

pt_tapaaminen1

Arvasittekin jo ehkä, että Indiedaysin ja Elixian yhteistyökampanjaan kuuluva saliohjelmani on nyt selvillä. Ensimmäinen tapaaminen Personal Trainerini Miran kanssa oli varsin miellyttävä, sillä PT vakuutti heti jämäkkyydellään. Pelkäsin kuollakseni saavani jonkun kilon painoilla toteutettavan “tyttötreenin”, mutta viimeistään hyppiessäni(!) levytangon kanssa ymmärsin, että nyt on sopivan tiukka opettaja ruoskimassa oppilastaan. Tarkoitukseni oli jäädä ensimmäisestä tapaamisesta suoraan vetämään treeni läpi kokonaisuudessaan, mutta kokeiltuani kaikki liikkeet läpi, olin niin hapoilla, etten vaan voinut jatkaa.

pt_tapaaminen2

Sain siis PT-tapaamisessa yhden kiinteän saliohjelman sijaan vinkkejä useampaankin liikkeeseen, joista saan miksailla omat salitreenini laitteiden, jaksamisen ja tavoitteiden puitteissa. Oikeastaan aika mukavaa, ettei tarvitse aina sitä samaa treenisarjaa toteuttaa samassa järjestyksessä. Kyllästyminen on motivaation pahin vihollinen, sillä niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, vaihtelu todella virkistää. Parhaimmillaan oma liikunta-aikataulu koostuu salitreenistä, ryhmätunneista, ulkoilusta ja vaikkapa aamu-uinneista. Pitäisi todellakin etsiä lähin uimahalli ja selvitellä hieman hintoja.

pt_tapaaminen3

Jätin tällä kertaa kertomatta uuden kunto-ohjelmani suunnittelijalle, millaisia vanhat ohjelmani ovat olleet, jotta näkisin, millaisen ohjelman saan ilman ns. ennakkotietoja. PT:n kanssa tehdyt liikkeet keskittyivät peppuun, sillä sitä huomioidaan kuulemma yleensä aika vähän. Istumatyöläinen arvostaa kyllä vahvempia pakaralihaksia aika paljon, joten tämä treeniohjelma sopii meikäläiselle kuin nappi otsaan. Liikkeistä suurin osa tehdään juurikin ennen kammoamillani vapailla painoilla ja kahvakuulalla. Osa liikkeistä oli tuttuja, mutta mukana oli uusia yhdistelmäliikkeitä, jotka aktivoivat kroppaa aivan uudella tavalla. Varsinkin vatsa- ja rintalihasliikkeiden yhdistäminen tuntui mukavalta. Tai no, niin mukavalta kuin hikitreeni voi tuntua.

pt_tapaaminen4

Sain myös luvan jatkaa aerobisia treenejäni eli  on kuulemma ihan hyvä, jos välillä käyn kuluttamassa tunnin “lämmittelylaitteissa”. Hapenottokyky paranee ja rasvaa palaa. Harmi vaan, että “ennen töitä tai niiden jälkeen voi kätevästi treenata” -suunnitelmani meni metsään työpaikan menettämisen myötä enkä näköjään todellakaan raahaudu suunnittelemaani neljää kertaa viikossa salille. Jotenkin turhauttaa, kun päätin yhdistää kaksi rutiinia. Sitä toista on vaikeampi pitää yllä, kun se toinen katosi. Nyt pitää siis tuplata treenimotivaatio!

Jos ilmaiset treenit houkuttavat teitäkin, suosittelen osallistumaan vauhdilla Indiedaysin toimituksen editoriaalissa olevaan kilpailuun täällä. Yksi onnekas voittaa peräti puolen vuoden ilmaiset treenit itselleen! Osallistumisaikaa on 20.2.2013 asti. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(treenikamat saatu)