NMS_3105

mood5

Sponsoroidulta blogimatkaltamme Tukholmaan jäi täällä blogin puolella esittelemättä vielä eräs kiinnostava kohde. Tukholman sydämessä, Regeringsgatanin ja Mäster Samuelsgatanin risteyksessä sijaitsee tuore ja trenditietoinen ostoskeskus nimeltä MOOD Stockholm. Moni on ihmetellyt, miksi kukaan rakentaisi ostoskeskusta hieman sivuun vilkkaimmista kulkureiteistä, mutta ei kannata tuomita ennen kuin käy kurkistamassa paikan. Kauppakeskuksen tavoite on nimittäin olla paljon muutakin kuin vain tylsä vaatekauppojen ryhmittymä. Tämä tyylikäs ostoskeskus pyrkii tarjoamaan elämyksiä ja luksusta elämään saman katon alta. Mood pyrkii olemaan elämys kaikin eri tavoin.

NMS_3106

DSC_3451

DSC_3463

DSC_3446

DSC_3116

DSC_3267

DSC_3391

Aivan alkuun on todettava, että Moodin ruokapaikat ja kahvilat ovat aivan omaa tasoaan muihin ostoskeskuksiin verrattuina. Ruokapaikkojen sisustukset on hiottu loppuun asti ja jokaisessa paikassa on oma, erityinen tunnelmansa. Etnisiä ravintoloita on lukuisia, mutta myös perinteisten kahviloiden ystävät saavat hemmottelua ostoskeskuksen ytimessä. Moni ruokakriitikko onkin maininnut, kuinka epätyypillisen laadukkaita ruokapaikat ovat ns. ostoskeskusruokapaikoiksi. Kokeilemastani hampurilaispaikasta kirjoitan vielä erillisen jutun myöhemmin, niin hyvä fiilis sieltä jäi.

DSC_3166

DSC_3195

mood7

DSC_3381

NMS_3107

DSC_3403

mood4

DSC_3359

Sen oudon faktan lisäksi, että ostoskeskuksen ulkopuolella on aivan jättimäinen ja hyvin hämmentävä “muotiveistos” ja katossa upeaa valotaidetta, keskuksen sisällä on ainakin yksi erikoistunut taidekauppa. Myös Moodin seinille on maalattu erilaisia taideherkkuja asiakkaiden silmille. Ostoskeskus on panostanut lisäksi tilataiteeseen, jota voi bongailla ostarin käytäviä pitkin seikkaillessa putkisolmun ja muiden erilaisten sommitelmien muodossa. WC-tilat, jotka ansaitsevat erityismaininnan, ovat varsinaisia taiteellisuuden tiivistymiä upeine sisustuksineen. Jokainen WC-tila on vieläpä erilainen!

DSC_3424

DSC_3420

DSC_3407

mood6

DSC_3431

DSC_3339

DSC_3343

DSC_3347

DSC_3259

mood3

DSC_3250

DSC_3675

Moodia rakennettaessa on huomioitu mukavasti myös ihmiset, jotka viihtyvät hyvin ulkoilmassa. Muutamastakin kohtaa ostoskeskusta pääsee nimittäin ulos terassille, jossa voi vain nautiskella näkymistä kaupungille, herkutella ostamallaan ruoka-annoksella tai jos sille päälle sattuu, ulkoa voi vuokrata pienen, yksityisen mökin vaikkapa työpaikan kokousta varten. Nämä ulkoilmaterassit ovat katutason yläpuolella, joten näkymät kaupungille ovat todella upeat. Mieli lepää raittiissa ilmassa.

DSC_3367

DSC_3307

mood2

DSC_3323

Kaikkien erikoisuuksien lisäksi ostoskeskuksessa on tietysti monta kymmentä kauppaa. Perinteisen massamuodin sijaan tarjolla on hieman erikoisempaa ja hinnakkaampaa muotia, sillä jokainen vaatekauppa on valittu rakennukseen varsin tiukan seulan läpi. Muodin lisäksi ainakin erilaiset sisustuskaupat on edustettu varsin hyvin. Mihinkään perinteiseen teinien hengailupaikkaan Moodia ei voi sekoittaa, vaikka epäilemättä nuoretkin tässä upeassa paikassa viihtyvät. Sen verran tunnelmaa se tarjoaa kaikenlaisille ihmisille.

DSC_3287

DSC_3296

DSC_3303

Ehkäpä erikoisinta Moodissa on kuitenkin se, mitä kaikkea sieltä voi ylipäätään saada. Kynsihoito on jo tuttu juttu ostoskeskuksissa, mutta uskoisitteko, että infopisteeltä voi tilata jonkun pesemään kotinsa ikkunat, ulkoiluttamaan koiransa tai vaikkapa sisustamaan olohuoneensa kokonaan uudelleen? Kyllä! Se, jos mikä, on arjen luksusta. :)

DSC_3156