Jos blogini lukjamäärät romahtavat huomattavasti tämän viikonlopun jälkeen, tiedän kyllä, että se johtuu noista hämmentävistä lämpökerrastokuvista. Koettakaa kestää vielä hetki, olen vaan niin innoissani uudesta harrastuksestani. Harkitsin jopa hetken verran erillisen liikuntablogin perustamista, mutta laiskuus voitti tälläkin kertaa. Blogini pysyy siis sillisalaattina jatkossakin.

Joka kerta, kun ihastun johonkin lajiin, se lähtee aluksi käsistä. Olen hiihtänyt 24 tunnin sisään suunnilleen 23 kilometria kylmiltään ja ajattelin jatkaa vielä vähän. Viikon tai parin tempomisen jälkeen innostukseni yleensä jäähtyy sopivasti eikä kroppani ole enää jatkuvasti jumissa liiasta liikkumisesta ja liian vähäisestä palautumisesta. Sama juttu käy aina, kun alan treenata kuntosalilla. Liikkumisesta tulee vaan niin ihana olo, että sitä tahtoisi harrastaa aivan koko ajan. Täällä maalla kun pääsee vielä pakkasesta saunaan, olo on ainakin tuplasti parempi. Ensi viikolla olisi tarkoitus alkaa saliharjoittelu, joten saa nähdä, kuinka pahasti siihen hurahdan.

ladulleladulla

Kokeilin tässä viikonlopun aikana sekä rankempaa mäkihiihtoa että sujuvampaa hiihtoa jäällä. Pidin koko ajan reittimittaria päällä ja lukemista huomasi kyllä selkeästi, että mäkihiihdossa keskinopeuteni oli huomattavasti pienempi. Vaikka samalle matkalle menee metsäreitillä enemmän aikaan, on jotenkin palkitsevaa, kun on tampannut kymmenissä mäissä persuksensa kipeäksi. Tasaisella hiihtäminen toimii sellaisen rääkin jälkeen melkeinpä palauttavana liikuntana. Luisteluhiihdon olen valitettavasti joutunut hylkäämään syistä, joihin paneuden seuraavassa kappaleessa. Aion kuitenkin tehdä asiaan muutoksen, sillä luisteluhiihto tuntuu ihanan vapauttavalta.

Rehellisyyden nimissä tunnustan, että aivan kuopaton tämä minun ja hiihtoharrastukseni yhteinen tie ei ole ollut. Huono puoli tässä harrastuksessani on nimittäin se, että “hiihtopukunani” toimii 158 senttiä lyhyelle lapselle(!) tehty tuulipuku ja sukset sauvoineen on mitoitettu sille Iinalle, joka neljännellä luokalla oli nykyistä atleettista varttani vielä suunnilleen kymmenen senttiä lyhyempi. Vähänhän se vähentää intoa, kun tekniikka kärsii huonoista välineistä, joten seuraava investointini saattaakin olla hiihtovarustesetti. Parhaita merkkejä sekä välineisiin että vaatetukseen otetaan kiitollisena vastaan kommenttiboksin puolella! :)