Kuvittele kamera, jolla ryhmäkuvaan voisi sen yhden irvistelijän kasvojen tilalle vaihtaa saman tyypin normaalin ilmeen tai avata salamaa pelästyvän kaverin sulkeutuneet silmät, kun taas kuvassa onnistuneiden ihmisten kasvot pysyisivät ennallaan. Kuvittele kamera, joka tekisi lemmikistäsi ottamistasi kuvista gifin puolestasi jo kamerassa. Kuvittele kamera, joka ottaisi laadukkaita kuvia myös hieman hämärämmässä ilman salamaa. Tämä kamera voisi jakaa kuvasi suoraan sosiaaliseen mediaan halutessasi vaikka erilaisten kuvanmuokkausohjelmien läpi vietyinä ja mikä parasta, tämä kamera olisi kiinni puhelimessasi. Tai siis on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimeksi esittelin Nokialta saamani Lumia 920 -älypuhelimen ominaisuuksista langatonta lataamista, nyt keskityn mielettömään kameraan.  Sen paras ominaisuus tosiaan on, että sillä saa huomattavasti esimerkiksi aiempaa 800-mallia parempia kuvia samoissa olosuhteissa. Varsinkin hämäräkuvaus onnistuu nyt paremmin. Minä menin kuitenkin ihastumaan lisäominaisuuksiin, kuten tuohon Smart Shootiin, joka lisää ryhmäkuvien onnistumistodennäköisyyttä eksponentiaalisesti. Ai, tekee mitä? Antaa vaihtaa irvistävän kaverin kasvojen tilalle sen ilmeen, mikä kaverilla oli ennen kuvaa, kun raukka ei vielä ehtinyt irvistää. Cinemagraphilla puolestaan saa tehtyä monien bloggaajien rakastamia gif-kuvia suoraan puhelimessa ja Panorama-sovelluksella luodaan sovelluksen nimen mukaisesti panoraamakuvia.

kuvan muokkaamien lomogram

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaikka en (vielä) instailekaan, harrastan silti kännykkäkuvieni muokkausta ennen niiden tykittämistä sosiaaliseen mediaan. Tätä varten latasin puhelimeeni Lomogram-sovelluksen, jossa kuville voi valita kehyksiä ja värisävyjä. Sovellus on kamerasovelluksista ylivoimainen suosikkini. Tuossa yllä olevassa kuvasarjassa näette esimerkin siitä, millaiseksi kuvan voi kamerassa muokata. Paljon kuvia ottavana ihmisenä arvostan todellakin puhelinta, jonka kamerassa on näinkin paljon lisätoimintoja. Kamera on toki mukanani usein, mutta kännykkä aina. Ottamani kuvat latautuvat suoraan SkyDrive-palveluun omille WindowsPhone-sivuilleni (jossa voin muutenkin hallinnoida puhelintani) eli ne ovat heti kuvan ottamisen jälkeen myös tietokoneellani. Siksi tämän seuraavan kuvavertailunkin tekeminen oli helppoa.

ennen lomogram

jalkeen lomogram

Toivottavasti koitte tämän postauksen informatiivisena. Koetin keskittyä nyt pinnalla oleviin aiheisiin eli juurikin noihin insta(tyylisiin) juttuihin, jotka tuntuvat olevan kaikkien harrastus. Ladattavia sovelluksiahan on tarjolla vielä hurjasti lisää, mutta minä opettelen ensin käyttämään näitä muutamaa kunnolla. Palataanhan aiheeseen taas, kun löydän puhelimestani ominaisuuksia, jotka tahdon kanssanne jakaa. :)