Vaihdoin alkuviikosta pitkän odotuksen jälkeen puhelinta. Pinkki Nokian Lumia 800 -älypuhelimeni vaihtui yhteistyön ansiosta uudempaan Lumia 920 -malliin. Testailen mielelläni uusia puhelimia, sillä olen niin laiska, että jos puhelimen hankkiminen tai uusiminen on minusta kiinni, se tapahtuu keskimäärin viiden vuoden välein. Nokialaiseni ovat kestäneet käytössäni niin hyvin, etten ole juurikaan vaihtanut niitä huvikseni uudempiin malleihi. Siksi onkin kiva, kun jostakin ehdotetaan uusien älypuhelin mallien testailua. Vaihtopäätökseeni vaikuttivat tällä kertaa mm. puhelimen muotoilu, väri, tuhottomasti parempi kamera ja se, että tammikuussa tähän saa asennettua viimein sen Instagram-sovelluksen. Sosiaalisen median sankari kiittää ja kumartaa.

Eräs isoista muutoksista, joita uuteen Lumia-malliin on tehty, liittyy puhelimen lataamiseen. Puhelimeni ei ihan vaan huvikseen hengaile Fatboy-tyynyllä (laiskan omistajansa tapaan), vaan sen lekotellessa tyytyväisenä puhelin latautuu samalla. Tyynyn sisällä on itse asiassa tuo ylemmän kuvan turkoosi DT-900 langaton latausalusta, joka sellaisenaankin lataa puhelimen, kun sen vain asettaa alustan päälle. Jos puhelin sattuu soimaan latauksen aikana, mitään johtoja ei tarvitse irroitella, vaan puhelimen voi vaan nostaa korvalle alustalta.

Hienoin latauspaikka puhelimelle on silti JBL PowerUp -kaiutin. Kun musiikkihammasta alkaa kolottaa, voi puhelimen laskea kaiuttimen päälle latautumaan ja soittamaan musiikkia. Kaiutin toimii Bluetooth-yhteydellä, mutta sitä ei tarvitse lähteä puhelimen valikosta etsimään, sillä laitteet tunnistavat toisensa kosketusyhteydessä. Jos kaiutinta tahtoo ohjailla kauempaa puhelimella, sekin onnistuu kyllä. Kaikkia latureita on tarjoilla kauniissa Lumia-väreissä. Mätsäysfriikki, joka tosin itse päätyi käyttämään punaisen puhelimensa kanssa turkoosia latausalustaa ja mustaa kaiutinta, arvostaa. ;)

(mekko saatu)