Kun olo on hieman kurja, kivoihin asioihin keskittymällä saa hetken hengähdystauon epämukavista ajatuksista. PlayStationin ihmiset päättivät, että tämä joululoma saa kulua lepäämisen sijaan pelaamiseen ja lähettivät minulle jokaisen Harry Potter -fanin unelmapelin kokeiltavaksi. Jos erilaiset tuvat, tarinat ja loitsut kiehtovat, tämän pelin parissa hurahtaa päivä kuin siivillä. Tai oikeastaan viikko, sillä pelistä löytää koko ajan uusia ulottuvuuksia. Pelin ohella sain kunnian kokeilla samalla ihan uutta pelitekniikkaakin. Wonderbook-pelisarjan idea on, että pelikokemus syntyy Move-liikeohjaimen, Eye-kameran ja erilaisia koodikuvia sisältävän Wonderbook-kirjan avulla. Edellä mainittujen tarvikkeiden (sekä tietysti television ja PS3-pelikonsolin) lisäksi tarvitaan enää itse peli, jota apuvälineiden kanssa pelata, ja ensimmäistä sellaista pääsin nyt sitten kokeilemaan.

J. K. Rowlingin Book of Spells on siitä erikoinen peli, että se kommunikoi pelaajan kanssa koko ajan. Pelaajaa ohjataan eteenpäin, ja pelissä voikin kehittyä joko hitaan kaavan mukaan loitsujen historiaa oppien tai vain loitsuihin keskittyen. Itse pelin idea on yksinkertainen. Pelaaja on Tylypahkan oppilas, joka pääsee tutkimaan vanhaan taikakirjaa. Kirjassa on viisi lukua loitsuja sekä arvoitus, joka ratkeaa pala palalta kirjan sivuja selaillessa. Jokaisen loitsun jälkeen on koe, jossa juuri opittuja taitoja mitataan. Samoin jokaisen luvun jälkeen pääsee testaamaan kykyjään yhdistää kaikkia luvussa opittuja loitsuja. Myös edellisten kappaleiden loitsut on hyvä pitää mielessä, sillä niitä tarvitaan aina välillä matkan kirjan varrella.

Tupapisteiden kerääminen ja loitsujen oppiminen on hauskaa puuhaa ja sopii ihan kaikenikäisille 7-vuotiaista velho-oppilaista ylöspäin. Pääasia on, että uskoo taikuuteen sen verran, että liikeohjain muuttuu kädessä mahtavaksi taikasauvaksi ja Wonderbook salaperäiseksi loitsukirjaksi. Jos siellä lukijoiden joukossa on muuten sattumalta Harry Potter -faneja, tunnustakaa heti, mihin tupaan kuulutte. Itsehän päätin liittyä pelin alussa Puuskupuheihin sen kummempia harkitsematta. Intuitiolla se tupa kai huhujen mukaan kuuluukin valita. :)

how do you make a gif

Psst! Vielä ehtii osallistua punaisen PS3-pelikonsolin arvontaan täällä. Saadaankohan peräti tonni täyteen osallistumiskommenteissa? <3

(haalari ja kamera saatu)