Lukion viimeisenä vuotena seinään tyssähtänyt lauluharrastukseni jatkui alkuviikosta jopa hieman odottamattomasta syystä. PlayStationilta saatu uusin SingStar-peli on jo kuudes ns. karaokepeli, joka on pompannut kuukausiksi myydyimpien pleikkapelien top10-listalle ja samalla se on onnistunut tunkeutumaan myös meikäläisen henkilökohtaiselle suosikkipelilistalle. Tämä kertonee jotakin meidän suomalaisten himosta esiintymiseen ja varsinkin laulamiseen. Uuden pelin nimi on SuomiHuiput ja se on tavallaan jatko-osa edelliseen Suomi-aiheiseen SingStariin. Monipuolinen biisivalikoima sisältää kappaleita kaikista suosituimmista musiikkigenreistä aina iskelmästä poppiin ja rockiin.

Biisilistasta tahtoisin avautua sen verran, että antaisin ison kiitoksen klassikoista kuten Mamban Valokuvia (joo äiti, otan tän joululomalle mukaan kotiin) sekä Hetken Tie On Kevyt, joka tosin on Laura Närhen versio. Uusista biiseistä taas sytyn “yllättäen” Jesse Kaikurannan Vie mut kotiin -balladille. Myös Chisun Sabotage ja Diandran Outta My Head ovat suosikkejani. Arvostan kappalevalinnoista varsinkin niitä kappaleita, joita on kiva laulaa, sillä turhan usein karaokessakin ihmiset valitsevat niitä “kivoja biisejä”, joiden laulettavuus on kuitenkin negatiivisen puolella. Esimerkiksi Erinin Vanha Sydän on kappaleena upea ja myös kaunis näin laulettuna. Hyvän fiiliksen biisiä tyttöjen iltoihin ja etkoille taas edustaa aivan ehdottomasti Kaija Koon Kaunis rietas onnellinen. Yhteensä kappaleita on levyllä 30.

Yksi asia on meikäläiseltä mennyt ihan täysin ohi. Olen viime aikoina ollut sen verran laiska pelaaja, etten ole malttanut tutustua pleikkarisivustoon kunnolla ja nyt tajusin, että noita biisejähän voi ladata ihan mielensä mukaan laulettavaksi yli 2500 biisin kokoelmasta SingStore-verkkokaupasta. Pitäisi varmaankin hylätä tämä 90-luvun ajatusmalli, että pelaaminen tapahtuu vain konson edessä istuen, kun netistä löytyy oheistavaraa, ilmaisia pelejä ja kokonaisia peliyhteisöjä, jos vain malttaa tuhlata minuutin ajastaan niihin tutustumiseen.

Löytyykö sieltä ruudun takaa muita SingStar-hirmuja? Tunnustakaa heti, mitkä kappaleet te yleensä laulatte tai taikka mitkä kappaleet tältä uudelta levyltä (biisilista kokonaan täällä) kuulostavat sellaisilta, että voisitte joskus kokeilla laulaa niitä. Outta My Head on muuten varattu tänne! :D