Ruoka, josta tajusin ryhtyä tykkäämään vasta “hieman vanhemmalla iällä”, on siskonmakkarakeitto. Sen nimessä on jotakin typerää ja kypsentämättömät siskonmakkarat eivät ole mitään esteettisimpiä otuksia. Valmis keitto on kuitenkin herkullista eikä sitä kannata tuomita maistamatta. Itse intouduin valmistamaan keittoa ensimmäistä kertaa huomauttuani, että lähikaupassani oli käynnissä huima siskonmakkaratarjous. Siitä se ajatus sitten lähti!

Siskonmakkarakeitto

500 g siskonmakkaroita

6 keskikokoista perunaa

kasvisliemikuutio

400 g eli 2 pussia keittovihanneksia

valkopippurijauhetta

suolaa

vettä

Kuori perunat ja lohko ne isohkoiksi paloiksi. Keitä perunat kypsiksi vähäisessä vedessä, johon on laitettu kasvisliemikuutio. Kun perunat ovat kypsiä, lisää joukkoon pakastekeittovihannekset ja lisää vettä niin, että lientä on sopivasti. Odota, että keitto kiehuu taas hiljalleen ja puristele siskonmakkaroista paloja keiton joukkoon. Yhdestä makkarasta kannattaa puristaa viisi palaa etusormen ja peukalon avulla. Makkarat kypsyvät aivan hetkessä, joten lopuksi kannattaakin vielä maustaa keitto suolalla ja pippurilla, tarkistaa maku ja nautiskella lopputuloksesta! :)