Indiedaysin ja Pantenen yhteistyökampanjan toisessa osassa ovat pääosassa uudet hiustuotteet ja vinkit siihen, kuinka ottaa niistä irti maksimaalinen hyöty. Kamppiksen ensimmäinen postaus teki peräti 6000 lukijaa onnelliseksi tuotepaketeilla, mutta toivottavasti tämä toinenkin osa on mieleenne. Testailin saamiani hiustuotteita ja kirjoittelin ylös ajatuksiani niistä. Tuotteissa on muutamakin eri sarja, joten keskityin arvioimaan tuotteita ja niiden vaikutuksia hiuksiin enemmänkin yleisesti kuin spesifisti. Näkökulmana oli luonnollisesti tällaisen pörröpään perspektiivi, mutta sekoitin joukkoon myös yleispäteviä vinkkejä tuuheutta havitteleville tukkajumalattarille. ;)

“Hiusten huuhtelu kylmällä vedellä suihkun jälkeen hiussuomujen sulkemiseksi.”

Hiusten pesuvaiheessa on hyvä muistaa, että normaali shampoo kuuluu päänahkaan ja hiusten tyveen, kun taas hoitavat tuotteet levitetään vain latvoihin. Eli täysin toisin kuin tuossa yllä olevassa kuvassa, mutta kun en vaan saanut otettua kivaa vaahdotuskuvaa. Kuitenkin, näin pesemällä minimoidaan hiusten lytistyminen ja päänahan rasvoittuminen. Shampoopesun jälkeen on hyvä miettiä, riittääkö hiuksille normaali hoitoaine vai kannattaako sipaista jopa hiusnaamio vaikuttamaan hieman pidemmäksi aikaa. Tämän sarjan hoitoaineella syntyy niin pehmeä lopputulos, että olen “joutunut” käyttämään naamiota vain kerran. Silloin availin melkein rastoiksi muuttuneita kiharoitani eli oli hätätapaus! :D

“Älä taistele luonnonkiharaa vastaan, vaan taivu sen tahtoon.”

Muista aina hiuksia kuivatessa suihkuttaa tukkaan lämpösuojaa. Jos kostea hius vaikuttaa vielä yleisen haavoittuvaisuuden lisäksi helposti takkuuntuvalta, kannattaa ennen kuivaamista suihkia hiuksiin myös hoitoaine- tai selvityssuihketta. Jos on enemmän aikaa käytettävissä, olisi hyvä antaa hiusten kuivua ainakin puoliksi kuiviksi sellaisinaan ajan kanssa ja siirtyä föönin kimppuun vasta kuivumisen loppuvaiheessa. Sen jälkeen voi tarkistaa, tarvitaanko hoitosuihketta vielä lisää.

Se, mitä olen itse huomannut on, että tällainen luonnonkihara hius ei aina suoristu föönin ja harjankaan avulla, vaan jää pörröiseksi. Kannattaakin miettiä, josko kokeilisin pakkosuoristamisen sijaan kiharoiden korostamista. Kuivumisvaiheessa kiharaa voi kevyesti puristella ja jos tahtoo kuivata hiukset laitteella, diffuuseri on kiharapehkon ystävä. Itsellänikään ei ole täysin luonnonkihara tukka, mutta luonnonlaineikkaat hiukset tykkäävät ihan samalla lailla olla siinä tilassa, mihin ne kuivuessaan pyrkivät.

“Valitse muotoilutuotteesi ja varsinkin hiuslakkasi oikein.”

Kun on kyse tuuheiden hiusten tavoittelusta, tupeerausta hellävaraisempi vaihtoehto on kuivata hiukset föönillä pää alaspäin. Salaisena avustajana operaatiossa toimii muotovaahto, jonka varassa naiset suorastaan elivät 90-luvulla, mutta joka tuntuu ainakin naistenlehdiltä unohtuneen nykyään lähes kokonaan. Vaahtoa käytetään vain hiusten tyveen. Myös hiuslakan oikea vahvuus on tärkeä tekijä kampauksen kestävyydestä puhuttaessa. Kiharalle tukalle ja hennoille hiuksille sopii tukkaa latistamaton kevyt tuki, raskaampi tukka taas vaatii kovempaa pitoa. Paras hiuslakka omaan tarpeeseen löytyy helpoiten kokeilemalla.

Jos teillä on mielessänne joitakin hiusvinkkejä, ne kannattaa nyt jakaa tämän postauksen kommenttiboksiin. Kaikkien vinkkejä jättäneiden kesken arvotaan nimittäin hiusstylisti Maia Hirvosen toteuttama muutosleikki, johon kuuluu värjäys ja leikkaus hiuksille, sekä omalle hiustyypille sopiva Pantene-tuotepaketti. Paketti sisältää shampoon, hoitoaineen, hiusnaamion, hiuksiin jätettävän hoitosuihkeen, hiuslakan ja muotovaahdon. Palkinnon kokonaisarvo on n. 140 euroa. Muutos toteutetaan tällä kertaa täällä pääkaupunkiseudulla, joten varaudu matkustamaan tänne omakustanteisesti, jos satut asumaan jossakin kauempana. Vinkkejä voi jättää keskiviikkoon 26.9.2012 kello 20:00 asti.

Psst! Pantenen uudet kotisivut, joista jo vähän kerroinkin etukäteen, on nyt vihdoin avattu täällä. Käykääpä kurkkaamassa ja kertokaa, mitä tykkäätte! :)