Keittiökonefriikki täällä hei! Jos olette koskaan vierailleet luonani tiedätte, että puolet asuntoni tavaroista on erilaisia keittiökoneita. Kahvikoneiden lukumäärää en kehtaa edes mainita, valaistu pullonviilennin menee jo hifistelyksi, tehosekoitin sekä pirtelökone kiistelevät keittiön kuninkuudesta ja “turhakeosastolta” olen hankkinut mm. popparikoneen. Hiilihapotan siis mielelläni itse veteni, valmistan omat erikoiskahvini ja poppaan leffaevääni. Rakastan pöristää, päristää ja rohistaa erilaisia laitteita, joita ilmankin voisi kuulemma elää. En vaan millään halua elää ilman keittiökoneita, vaan ihastun kerta toisensa jälkeen uusiin laitteisiin.

Sain muutama viikko sitten keittiökonekutinaani helpottamaan Braunilta testiin kompaktin ja kauniin mehustimen, jonka vein heti kokeiltavaksi vanhempieni luokse. Pihamme on sattumalta täynnä omenapuita, joten mehustin pääsi heti kokonaisvaltaiseen testiin. Mehustimen malli on Multiquick J 500 ja se on siitä kiva, että suureen syöttöputkeen voi tipauttaa hedelmät tai vihannekset jopa kokonaisina. Voitteko kuvitella, että omenoista ei tarvinnut poistaa edes siemenkotia! Laitteessa on oma asetus sekä koville että pehmeille raaka-aineille. Pidän erityisesti siitä, että kaikki likaantuvat (eli kaikki irrotettavat) osat voi pestä tiskikoneessa.

Kuvan mehussa on vielä vaahto päällä, joten se saattaa hämätä ulkomuodollaan. Jotkut tykkäävät kuoria vaahdon pois, mutta minä vetelen ronskisti napaani kaiken, mitä mehustin sylkee ulos. Mehustimella saa kätevästi hedelmien ja vihannesten ravintoaineet talteen, siksi suosin mehustamista kuorineen. Lasillisen mehua saa alle 15 sekunnissa ja litra valmistuu alle minuutissa. Laitteessa on myös kätevä tippalukko, jos mehukiintiö tuleekin täyteen eikä mehua tahdo valuttaa sillä hetkellä enempää.  Porkkanamehua valmistettaessa “jätteet” voi käyttää vaikkapa näin. Hassu muuten, miten tuo itse mehustettu mehu on koostumukseltaan yhtä juoksevaa kuin kaupan mehu, mutta tämä täyttää vatsaa jopa enemmän kuin hedelmien tai vihannesten sellaisinaan syöminen.

Pyöräytetäänpä vielä viikonlopun ajaksi ja vähän ylikin pieni keittiökonearvonta pystyyn. Kerro tämän postauksen kommenttiboksiin maanantai-iltaan 17.9.2012 kello 20:00 mennessä, mikä mehu on parasta maailmassa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan syksyisiä teehetkiä helpottamaan Braunin Multiquick -sarjan tyylikäs vedenkeitin. Keittimen tilavuus on 1,7 litraa. Kuvan keittimestä ja teknisiä tietoja voit kurkistaa täältä. Onnea kaikille tasapuolisesti arvontaan! :)