Paloni kutsui minut ja joukon muita muotifaneja tutustumaan myymäläänsä Eerikinkadulle. Nimenä Paloni oli etäisesti tuttu, mutta nyt jopa hieman kaduttaa, etten ollut tutustunut paikkaan aiemmin. Myymälässä oli toinen toistaan upeampia vaatteita, asusteita ja sisustustavaroita. Esitelläkseni paikkaa teillekin, valitsin viisi suosikkiani Palonin valikoimista. En kuitenkaan ostanut mitään, kun tilin saldo näytti hieman huolestuttavalta. Onneksi Palonilla on nettikauppa, jos joku tuote jää vaivaamaan ja sen tahtoo myöhemmin itselleen.

Kun catwalkille asteli muhkeahelmainen kauluspaitamekko, muutamakin ihminen ympärilläni katsoi minuun merkitsevästi ja Indiedaysin blogiäitimme kuiskasi, että nyt tulee selkeästi Iinan mekko. Niin tulikin, sillä jäi lumoutuneena tuijottamaaan kahdesta miesten kauluspaidasta tuunattua mekkoa. Se oli niin kaunis, että First Crush -merkin Rea-mekkoa saa satunnaisissa väreissä, kun mekkojen tekijä on löytänyt kaksi identtistä paitaa mekkoprojektia varten. Tuo kuvan viininpunainen ja harmaa mekko taisivat olla tämän hetken värivaihtoehdoista kauneimmat.

Leveä hymy levisi kasvoilleni bongattuani PaaPiin tuotteita pöydiltä. Jokin noissa pehmoissa vaan vetoaa minuun. Jos saan koskaan lapsia, pikkuiseni saavat kasvaa bambien keskellä. Kieroonhan ne meikäläisen muksut tulevat kasvamaan joka tapauksessa! :D

Käytännöllisin suosikkijuttuni taitaa olla Emma Pardosin nahkainen pussukkalaukku. Suloisen laukun hihna on tummansinistä nahkaa, kun taas pussukka itsessään sinivalkoista raitamarkiisia. Pohja on vähän koralliin taittuvaa punaista nahkaa ja toimii kivana tehosteena sekä yksityiskohtana laukussa. Tämä suorastaan huutaa tummansinisiä farkkuja seurakseen.

Suositut avaimenperät on tehty vanhoista ruokailuvälineistä. Näitä ihanuuksia väsäilee merkki nimeltä Zakka Works tai ainakin merkin parissa puuhailevat Päivi ja Janne Brunou, jos näitä ei varsinaisesti merkin alla myydä. Nämä söpöliinit ovat hyvä esimerkki siitä, miksi Palonin on hyvä olla olemassa. Liikkeessä myydään eettisesti tuotettuja ja suurelta osin käsintehtyjä tuotteita, jotka on mielestäni hyvä saada saman katon alle niin, että niiden myyjä osaa kertoa niistä kaiken oleellisen. Tässä liikkeessä niin on, käykää vaikka testaamassa.

Viimeinen suosikkituotteeni sopii hyvin tämän hetken muotiin, jos sellaista tykkää seurata. Kauluspaita näyttävillä rei’illä olisi jokaiseen vaatekaappiin kuuluva mielenkiintoinen perusvaate pienellä jujulla. Muistaakseni tämä merkki myy myös olkapäät paljaiksi jättäviä kauluspaitoja, sellaista pitää kyllä sovittaa joskus. Myös tämä kaunis vaate on mielestäni varsin sopivasti nimetyn First Crush -merkin tuotantoa.