Nyt on kulunut jo monta kuukautta siitä, kun sain itselleni SodaStreamilta hiilihapotuskoneen ja siihen sopivia makutiivisteitä. Oma laitteeni on (yllättäen) vaaleanpunainen Fizz-malli, jossa on erikoisuutena näyttö, joka kertoo, kuinka paljon hiilihappopullossa on potkua jäljellä. Tämän mallin värivalikoima on ihan huippu ja muotoilukin on muita malleja nuorekkaampi. Toisin kuin moni virheellisesti luulee, tämä laitehan ei tarvitse ollenkaan sähköä, vaan sitä voi käyttää millä tahansa tasaisella alustalla.

Käytän konettani pääasiallisesti makuvesin valmistamiseen, mutta kieltämättä on kätevää, kun valkkarisoodan valmistamiseen ei tarvitse raahata enää kaupasta kivennäisvesipulloa “varastoon”. Viinipullojahan löytyy aina, kun fiksuna tyttönä raahasin sitä 2,5 euron pullohinnalla myytävää laatuviiniä Suomeen ihan laatikollisen verran meidän tyttöjen iltoja varten. Kerrankin tajusin ennakoida oikeaan aikaan.

Suosikkimakutiivisteeni olen löytänyt kolmesta eri sarjasta. Limsojen lisäksi  myös maustettuja kivennäisvesiä edustava Natural-sarja hurmasi minut mustikan ja vadelman voimin. Varsinkin vadelma on herkkua, sillä sen maku muistuttaa todella paljon erään tunnetun makuvesimerkin villivadelma-makua. Tämän sarjan makuvedet ovat makeuttamattomia 100% luonnollisia, marjoista ja hedelmistä valmistettuja juomatiivisteitä. Keinotekoisia aromeja, väriaineita tai säilöntäaineita ei ole käytetty siis lainkaan. Pienestä makupullosta saa 20 litraa makuvissyä eli tiivisteet ovat vielä äärettömän riittoisiakin.

Clear-sarjasta taas ihastuin fruktoosilla makeutettuun mango-omenajuomaan sekä Clear Plus -sarjan vihreältä teeltä sekä litchi-marjalta maistuvaan juomaan. Plus-maut sisältävät tavallisten hedelmien lisäksi mm. antioksidantteja. Nämä kevyesti fruktoosilla makeutetut, säilöntä- ja väriaineettomat maut ovat tavallisia virvoitusjuomia kevyempiä ja terveellisempiä. Viimeinen suosikkimakuni on ananas-appelsiini Natural-sarjasta. Tämän sarjan maut ovat hedelmistä valmistettuja, limonadia muistuttavia virvoitusjuomia, joihin ei ole käytetty lainkaan keinotekoisia makeutusaineita, aromeja, väriaineita tai säilöntäaineita. Juomat on makeutettu perinteisesti sokerilla.

Saatoittekin jo arvata, että teilläkin on mahdollisuus saada oma hiilihapotuskone. Arvon yhden valkoisen Fizz-laitteen (lisätietoja laitteesta voi lukea täältä) sekä yhden purkin jokaista suosikkimaku-uutettani yhdelle lukijalleni. Joku onnekas tätä postausta kommentoineista siis voittaa hiilihappokone- ja makupaketin kertomalla tuonne kommenttiboksiini maanantai-iltaan 27.8.2012 kello 20:00 mennessä, mikä makutiiviste koko SodaStream-makuvalikoimista kuulostaa parhaalta. Saa toki vastata sellaisenkin, jota on jo maistanut, jos tuotteet ovat ennestään tuttuja. :)