Jostakin vaikeasta asiasta selviämisen ensimmäinen vaihe on kuulemma usein asian kieltäminen. Aion nyt ohittaa sen vaiheen toteamalla, että suunnilleen kymmenen vuotta sitten salakavalasti kimppuuni hiipinyt vihollinen on palannut. Tässä on nyt viikko ihmetelty aamupahoinvointia ja huimausta, mutta turha sitä on enää kieltää. Verenpaineeni ovat jälleen laskeutuneet elävien kuolleiden tasolle. Tervetuloa syksy.

Kävimme perheeni kanssa nuoruudessani syksyisin etelänlomalla, mutta syy siihen ei suinkaan ollut pelkästään huvittelu. Aurinkoloma vaan vähensi aina takuuvarmasti huonovointisuutta ja selvisin usein paljon pidemmälle syksyyn ilman tätä kurjaa vaivaa. Nyt hoidan ongelmaani siirtämällä aamuherätykset normaalia aikaisemmiksi, jotta saan heräillä rauhassa ilman äkkinäistä nousemista ylös, jolloin alkaa huimata ja kunnolla. Lääkitystäkin olen kokeillut, mutta kun sen sivuoireina on huimaus ja pahoinvointi, päätin ottaa samat oireet ilman kalliita nappeja ja vain sinnitellä tämän vaivan kanssa.

toppi – H&M

neule – Vila

farkut – H&M

kengät – Aldo

Päivän asuna toimi eilen Kansalaistorilla järjestetyssä muotitapahtumassa ikisuosikkieni yhdistelmä. Leveäpunttiset farkut, läpinäkyvä lörttöneule, tuubitoppi, tukevat kiilakorot ja vielä kaiken lisäksi rakkausmyssykin. Jos saisin pukeutua loppuelämäni vain tietyn tyylisiin vaatteisiin, valitsisin ehdottomasti tällaiset rennot ja hipahtavat vaatteet. Tyylimottoni voisikin olla hyvin: “Ei se ole niin justiinsa, kunhan vaan itsellä on hyvä olla.” On lohduttavaa huomata, miten iän myötä ei jaksa enää välittää muiden mielipiteistä.

pipo – Asos

rannekoru omalla tekstillä – Ideakoru (saatu)

Olen odottanut syksyssä eniten sitä, että saan pitää taas pipoja ja myssyjä. En muista, missä vaiheessa niihin ihastuin, mutta paluuta ei enää ole. Luonnollisesti ärsyynnyin, kun huomasin, miltä hiukseni näissä kuvissa tuulenpuuskan jäljiltä näyttivät, mutta niin se aina menee. Tuli muuten hiuksista ja hiustuotteista mieleen, miten monta postausta olisi jonossa julkaistavaksi, jos van saisin otettua kuvat niihin. Voisin pyhittää sunnuntain valokuvaamiselle, jotta saisin vihdoin tuon luonnoskansioni edes hieman inhimillisemmäksi.