create a gif

Luvassa on vihdoin se jo pari viikkoa sitten kuvattu Sea Life -postaus ja kyllä, kuvituksena on aivan liian monta gifiä! Onneksi en osaa tehdä niistä yhtä isoja kuin postauksen kuvat, jolloin ne heiluisivat verkkokalvoillanne vielä tunteja tämän postauksen lukemisen jälkeen. Veden alla valo vaan kulkee niin kauniisti, että kuvat on helppo “herättää eloon” pistämällä niitä muutama yhteen. Ainakin minä pidän siitä, toivottavasti tekin edes vähän.

Aloitetaan kierros meduusahuoneesta, koska siellä heitetään aina parhaimmat vitsit. Jos meduusa pääse koskemaan ihoon eli “pistämään” ja ihoa alkaa polttaa, tiedättehän te, mitä jäljelle pitää tehdä? Jos ette, muutama amerikkalainen sarja on ainakin ottanut kaiken irti eräästä vastausvaihtoehdosta, jonka totuusperästä tosin kiistellään edelleen. Jäljen päälle kannattaa kuulemma nimittäin virtsata mahdollisimman nopeasti osuman jälkeen! :D

create a gif

Haitunneli oli jännittävä paikka, joten jumituimme sinne aika pitkäksi aikaa. Yritin tietysti kuvata noita uljaita otuksia, mutta hemmetti, ne uivat nopeasti ylitseni. Muutaman kuvan onnistuin silti saamaan, vaikka kamera ei oikein tykännyt ensin tarkentaa kuvissa oikeisiin asioihin. Kokeilemalla oppii ja lopulta hai jäi kuvahaaviini saaliiksi. Onhan se nyt komea kaveri, vaikkakaan ei kovin pelottava yksilö ollutkaan.

Seuraavaksi tutustuimmekin sitten erilaisiin merenalaisiin söpöliineihin. Merihevosen tunnistaa tällainen blondikin, mutta tuon mustan ja piikikkään karva-Halemin syvin olemus jäi mysteeriksi. Vinkkinä muuten vaan, että merihevoset ovat aika kovia tuijotuskilpailuissa. Yrittäkääpä vaikka voittaa tuon seuraavan kuvasarjan alimman kuvan kaveri. Aikamoinen jököttäjä. ;)

Seuralaiseni Mauno tahtoi leikkiä arkeologia ja päätyi sutimaan muinaisten otusten jäännöksiä esiin hiekasta. Jossakin vaiheessa seuraan liittyi pieni poika, joka isolla pensselillää alkoi roiskia hiekkaa pois. Mietin siinä, kuinka en itse taipuisi noin kärsivälliseen työhön, vaan käyttäisin juurikin sen pienen pojan “lujaa ja nopeasti” -taktiikkaa tuhoten kaiken tärkeän.

create gif

Isot möllöttäjäkalat (pisteet kotiin näistä asiantuntevista termeistä) näyttivät niin hulvattomilta, että tottahan nekin piti ikuistaa kameran muistikortille. En ole koskaan halunnut akvaariota, mutta jos siellä köllisi tuollainen mulkoilija, voisin harkita asiaa uudelleen. Kuka nyt pieniä kaloja jaksaa katsella. Tämä suuruudenhulluuteni lemmikkien suhteen alkoi muuten jo silloin, kun olin vielä pieni tyttö. Halusin itselleni vaatimattomasti oman tiikerin.

build animated gif

Postaus onkin hyvä päättää pelottavaan merirosvolaivaan ja sen vartijaan. Ällöreaktion sijaan koin yllättäen tuon mustekalaotuksen tai mikä lie onkaan niin suloisena, etten tahdo enää syödä mustekalaa koskaan. Eihän se oikeastaan edes maistu miltään, joten mieluummin annan noiden vekkuleiden uiskennella rauhassa kuin syön niitä vain huvikseni. Harmi, kun lasin heijastus pilasi muuten kivan kuvan.

Mukanani vedenalaisessa maailmassa oli blogin kautta saatu Nikonin testikamerani, joka nappaa 20 huipputarkkaa kuvaa aina peräjälkeen, tallentaa niistä viisi parasta kuvaa ja valitsee niistä sitten onnistuneimman mm. sillä perusteella, etteivät kuvattavat kohteet peitä toisiaan. Viisi kuvavaihtoehtoa voi kuitenkin purkaa koneelle, jolloin niistä saa luotua kivoja gifejä, koska kuvat on otettu niin nopeasti toistensa jälkeen. Kirjoittelen tuosta kamerasta enemmän myöhemmin, mutta kun gifeistä aina kysellään, ajattelin infota aiheesta nyt, kun noita gifejä on runsaasti esillä. :)