Otsikko on sen verran provosoiva, että käydään asiaan ennen kuin kukaan ehtii tehdä hätäisiä johtopäätöksiä. Tahtoisin esitellä blogissani upean alusvaatesetin. Sen värit ja kuviointi näyttävät kyllä hyviltä yksityiskohtakuvissa, mutta mallia ja kokonaisfiilistä on vaikea tuoda esille. Ainakin ilman alusvaatekuvia, joissa alusvaatteet ovat bloggaajan yllä. Jostakin syystä alusvaatekuvat blogeissa ovat tabu, mutta bikinikuvia löytyy jo monista blogeista. Mikä sitten on bloggaajien bikini- ja alusvaatekuvien ero? Joissakin tapauksissa alusvaatteet ovat jopa vähemmän paljastavia kuin bikinit, joten onko juju sitten siinä, ettei alusvaatteiden kuulu näkyä kaikille?

On outoa, että vaikka bikinit ja alusvaatteet olisi valmistettu tismalleen samasta kankaasta ja ne peittäisivät ihoa millilleen saman verran, jokin ajattelumalli vaan saa ihmiset suhtautumaan bikinikuviin vähemmän tulenarkana aiheena kuin alusvaatekuviin. Kuva bloggaajasta rannalla pikkuisissa bikineissä on ihan peruskauraa, mutta pitsipaidan alta kuultavat rintaliivit saattavat aiheuttaa sodan kommenttiboksiin. Onko tämä nyt sitten ajattelemattomuutta, tekopyhyyttä vai mitä, sitä en osaa sanoa. On hankala kirjoittaa mielipidepostausta aiheesta, johon oma suhtautuminen on näinkin ristiriitainen.

Aioin ensin postata fiiliskuvia alusvaatteistani ja käsitellä tätä alusvaate- ja bikinikuvadilemmaa vain muutamalla lauseella, mutta jotenkin aihe on niin ärsyttävä, etten malttanut lopettaa siihen. Täytyy myöntää, että itse en ole edes bikinikuvien suurin fani, sillä jotenkin tuo alitajunta pyrkii huutelemaan koko ajan, ettei nettiin ole hyvä ladata itsestään kuvia, joita ei tahtoisi vanhempiensa netistä löytävän. Olen valitettavasti myös törmännyt “testosteronipitoisiin” forumeihin, joilla bloggaajien bikinikuvia käytetään niin sanotusti väärin, joten myös ajatus siitä, että joku nauttii bikinikuvistani tuolla tavalla, häiritsee hieman. Toisaalta taas bikini- ja alusvaatekuvia löytää halutessaan vaikka nettikauppojen tuotekuvien joukosta, joten onko tämä nyt niin vakavaa.

Siinä on kyllä mielestäni suuri ero, onko bikinikuva osana postausta fiiliskuvana vai onko koko postauksessa 50 bikinikuvaa eri kulmista otettuna. Myös kuvien tunnelma on tärkeä, sillä tietynlaisella poseerauksella voi viestittää helposti, ovatko ne bikinit nyt edes tärkeät vai se, että niihin pukeutunut henkilö näyttää mahdollisimman hyvältä/seksikkäältä/hoikalta/haluttavalta/kauniilta. En siis ole päässyt yksimielisyyteen itseni kanssa siitä, ovatko bikinikuvat turhia blogeissa. Kai se riippuu bloggaajan motiivista postailla niitä.

Kuvien alusvaatesetti, jos se nyt enää ketään kiinnostaa, on Marlies Dekkersiltä saatu ja mallin nimi on Cixi. Tahdoin esitellä upeaa printtikuviota, kauniita yksityiskohtia sekä sitä, miten liivien istuvuus on täydellinen, mutta en voi demonstroida kaikkea sitä tällaisilla kuvilla. En kylläkään vanno, etten muuttaisi mieltäni paljastavien kuvien suhteen tulevaisuudessa, mutta tällä hetkellä tämänkin postauksen kuva minusta on sinä rajalla, ahdistaako se minua näin jälkikäteen mietittynä. Konservatiisuus nostaa nyrpeää päätään, mistä johtuu siis sekin, että kuvasin tämän setin teille näin enkä suinkaan ylläni, vaikka se olisi tehnyt postauksesta informatiivisemman.

Koska se kuuluisa kissa on nyt kuitenkin kiivennyt salakavalasti pöydälle, kuulisin mielelläni teidän ajatuksianne siitä, millaiset kuvat blogeissa saavat teidät hämmentymään tai jopa paheksumaan bloggaajaa. Kenenkään blogia ei tarvitse mainita, vaan ihan yleisellä tasolla olisi kiva kuulla mielipiteitä tästä aiheesta. Vaikka minä en ole osannut päättää kantaani, tahtoisin lukea teidän mietteitänne bikini- ja alusvaatekuvista blogeissa. :)