Tervetuloa viettämään päivää kanssani. Asukuvat olen ottanut erilliseen postaukseen, mutta muuten tässä olisi yksi aikamoisen normaali päivä referoituna. Luvassa on siis löhöilyä, herkkuja, rakkaita ihmisiä ja kotoilua. Kirjoitusvirheitä pyydän anteeksi jo etukäteen, tämän kanssa tuli aikamoinen kiire, kun piti lähteä häitä viettämään. Tämä postaus tosin myös hieman myöhässä postausruuhkan vuoksi, mutta on taas niin paljon asiaa enkä viitsi tykittää kolmea postausta päivässä loma-aikaan, kun ihmiset ovat muutenkin vähemmän tietokoneilla. Aloitetaanpa torstai kanssani ihan aamusta pienellä videopätkällä.

Sain lopulta sängyn pedattua ja lompsin aamupesulle kylppäriin. Korruptioputsarit poistivat unihiekat silmistä, mutta aikamoinen mörkö sieltä peilistä silti katsoi. Varsinkin tuo hurjan vaalealta näyttävä hiuspehko pelästyttää välillä, mutta toisaalta rakastan sitä. Kylppärikuvassa halpishammastahna ja hiuslakka on ostettu itse, muut on saatu blogin kautta. Hammasharja tosin on miehen, jonka kanssa en ole vielä keskustellut aiheesta “olisikohan jo sopivaa kutsua sinua poikaystäväksi“! :D

Huomatkaa muuten  peilikuvani taustalla tuo hieno feikki-Marimekko -suihkuverho, jonka äiti lykkäsi meikäläiselle. Mamille kelpaa vain aito, mutta meikätytölläpä ei ole varaa nirsoilla. Jossakin vaiheessa aamutoimieni jälkeen naapurini Jonna tupsahti tuomaan likaiset tiskit pesuun ja pistin astianpesukoneen pyörimään. Joimme aamukahvit juoruillen kunnes Jonnan oli aika aloittaa lukeminen tenttiin ja minä aloin murohetken, josta otetun kuvan ehdin jo hukata, jälkeen siivota murjuani.

Operaatio vaatekaappikin edistyi hyvän soittolistan voimin. Pitäisi käydä hakemassa muutama hylly lisää Ikeasta, mutta en uskalla mennä sinne, koska sieltä ei koskaan pääse ulos ostamatta yhtä tarpeellista asiaa kohden neljää ei-niin-tarpeellista asiaa. Kuitenkin, tuo valtava kaappijärjestelmä, jossa suunnistan jakkara apunani, alkaa olla kohta täytetty. Tahtoisin vielä hyllyn ainakin vöille ja kengille, mutta sen jälkeen kaappi alkaisi olla valmis. Tuolla piilossa olevalla puolella on telineet matalille kengilleni, vaaterekki sekä hyllyllinen laukkuja ja tuo yllä oleva värihelvettikuva on muuten tuubitoppikasani. Hups!

Katsottuani muutaman jakson How I Met Your Motheria ja lakattuani varpaankynteni Lumenelta saadulla lakalla lauantain häitä varten oli aika poistua asunnosta nautiskelemaan ulkoilmasta. Totuuden nimissä kyttäilin hieman eBaytakin, mutta ei siitä sen enempää. En saanut, mitä halusin. Puin hengailumekkoni alle mustan topin ja lähdin kävelemään kohti postia kuulokkeet korvissani. Päivän kangaskassiksi valikoitui kissakassi, joita olen saanut blogini kautta peräti kaksi, ja joita on erityisen tärkeä käyttää nyt, kun niiden sanoma on valitettavasti jälleen kerran ajankohtainen. Tätä asiaa mainostan vuodesta toiseen, vaikka henki menisi!

Kävelen joskus kotiin kiertoreittiä vain nähdäkseni kauniita katuja, taloja ja puistoja. Joskus jopa unohdan olevani Suomessa ja kuvittelen käveleväni jonkun vieraan kaupungin katuja. Tästä haahuiluhimostani syntyisi ihan oma postauskin, mutta pysytäänpä nyt päivän tapahtumissa. Niistä postista haetuista paketeista paljastui kaksi pulloa maailman parasta kiharasuihketta, köyhäilijän budjettiin sopiva silitysrauta sekä kori, jonka  Nuppu Homen pitäjä lähetti minulle pelkkien toimituskulujen hinnalla kiitokseksi tästä postauksesta. Nyt vessapaperirullat saavat oman suloisen korin kylpyhuoneeseen, aaw! :)

En jaksanut lähteä kauppaan, joten lämmitin itselleni pakastimesta pähkinäisen kana-aterian. Samalla aloin valmistautua iltaan. Lisäsin meikkiini mustat rajaukset ja kihartelin hiukseni maailman parhaan kiharanesteen avustamana. Ahdistaa postailla näin huonolaatuisia kuvia, mutta kun ei riitä valo niin ei riitä valo ja salamaa en tällaisissa kuvissa yllättäen käytä. Onneksi näitä postauksia ei tule tehtyä usein, niin kuvien suhteen säilyy edes joku keskimääräinen taso blogissani. Ainakin melkein.

Saatuani itseni valmiiksi, kipaisin tien yli naapuriin hoputtamaan Jonnaa. Nappasin samalla kuvan valmiista kiharoistani ja meikistäni, peilin kautta tosin. Kun molemmat naiset oli saatu edustuskuntoon, lähdimme kävelemään keskustaan. Matkalla bongasin maasta mm. räjähtäneen karkkipussin ja jouduin poistumaan paikalta juoksuaskelin, jotta en olisi kyykistynyt noukkimaan matkaevästä itselleni! :D

Saimme molemmat Cityshoppari-kortit alkuvuodesta blogin kautta ja olemmekin nyt ruvenneet  kyttäämään hyviä tarjouksia. Tälläkin kertaa nautiskelimme sekä pää- että jälkiruokamme puoleen hintaan ja tilasimme ruokajuomaksi vielä lasit talon viiniä alennettuun hintaan. Ruokapaikkana toimi ravintola Loiste, josta oli uskomattoman näkymät alas. Minä herkuttelin fish & chips -annoksella, Jonna puolestaan nautiskeli muistaakseni karitsalla.  Ruokailun jälkeen kävelimme tien yli Lasipalatsiin.

Lähdimme kutsuvierasnäytöksestä, josta löytyy muuten enemmän tietoja tästä postauksesta, Shakeriin drinkeille. Cityshoppari “vinkui” jälleen, kun hyödynsimme “kaksi yhden hinnalla” -tarjouksen ja kulutimme aikaa yllättävän isojen Mango Margaritojen äärellä. Kuuma päivä sai ansaitsemansa viileän lopun ja pääsimme juoruilemaan kunnolla. Elokuvan aikana kun ei ihan kehtaa kuiskia koko aikaa, vaikka tulisi kuinka hyviä juttuja mieleen ihan yllättäen. Shakerista täytyy sanoa sen verran, että yllätyin positiivisesti siitä, kuinka samanlainen paikka on Jyväskylän Shakeriin verrattuna. Sitä paikkaa kun  meinasi tulla jo ikävä!

Shakerista lähdimme talsimaan takaisin kotiin. Matkalla tosin kuvailimme mm. toistemme asut, emmekä muutenkaan valinneet ihan lyhintä mahdollista reittiä. Rakastan Helsingissä sitä, että voi valita minkä reitin tahansa ja silti törmää matkalla lähes poikkeuksetta johonkin kiinnostavaan. Tällä kertaa kiinnostuin erään seinän teksteistä ja varsinkin eräs ajatus jäi mieleeni. “Maapallolla on jatkuvasti vaihtuva auringonvalolta piilossa oleva yön alue.” Tekisi mieli tehdä tuosta taustakuva läppärilleni.

http://picasion.com

Tuo irvistykuva tiivistääkin aika hyvin tuntemukseni julkisella paikalla kuvaamista kohtaan. Jonna yritti ystävällisesti ottaa asukuvia minusta kivaa taustaa vasten, mutta hermostuin, kun ihmisiä käveli ohi jatkuvasti. Onhan se nyt noloa olla kuvattavana, kun ei ole mitenkään erityinen ihminen eikä edes turisti! Lopultakin tässä saatiin otettua vain asupostauksen lähikuva ja asukuvapaikkaa piti lähteä etsimään muualta. Tiedän, ujouteni hankaloittaa elämääni välillä. Pitäisi vaan haistattaa pitkät muille ihmisille. ;)

Lopulta hyvä asukuvapaikka löytyi ja saimme kuvat otettua. Poikkesimme kotimatkalla vielä Siwaan hakemaan hieman herkkuja. Ostin itselleni rakkausjuomaa tölkkimuodossa ja iltavieraalleni, joka saapui myöhemmin luokseni, jäätelöpurkin. Loppuilta kuluikin sitten HIMYM-jaksojen parissa komean miehen kainalossa, joten ennen vieraani saapumista oli aika lähettää hyvänyönlentosuukot blogini lukijoille.

Opin tämän päivän aikana monta asiaa ja valitettavasti yksi niistä on, että asunnossani ei riitä valaistus asukuvien ottamiseen hyvällä tahdollakaan. Ikkunan lähellä voi toki ottaa kuvia päivällä, mutta siinä ei taas ole tilaa seistä kuvattavana. Kauempana vaatekaapin edessä taas olisi tilaa, mutta kuten esimerkiksi vaatekaappikuva paljastaa, valo ei riitä alkuunkaan. Täytyy vaan toivoa, että elämässäni on jatkossakin vähintään yksi ihminen, joka suostuu kuvaamaan asujani. :)