Tallinnan matkamme herkullisin vierailukohde oli ehdottomasti CRU. Myös viidentoista huoneen hotellina toimiva ravintola on ollut toiminnassa vasta kolme kuukautta, mutta jos sana herkullisista ruuista saadaan leviämään, paikasta saattaa tulla varsinainen vetonaula, jota Vanhakaupunki-kierrokselle tarvittaisiin.

Kaunis Viru-katu kätkee uumeniinsa viihtyisän ravintolan, johon kuljetaan eräänlaisen porttikongin kautta. Ulkonakin on suloisia ruokailupaikkoja ja jouduimmekin miettimään hetken, nauttisimmeko meille tarjotun aterian ulkona vai sisällä. Lopulta se kuuluisa mukavuudenhalu kuitenkin voitti ja katosimme kivisen seinämän uumeniin. Kuulostaa ehkä hassulta, mutta sellainen salaperäinen tunnelma tuonne ravintolaan mennessä jostakin syntyi.

Kattaus oli ihanan vanhahtava ja runsas. Tuli sellainen olo, että emme olleet tulossa vain syömään, vaan että meitä tultaisiin kestitsemään. Istuimmekin pöydässä monta tuntia ja huomasimme, että ihmiset ympärillämme eivät juurikaan vaihtuneet. Tästä päättelimme, että viihtyisässä ravintolassa on miellyttävä viettää pidempikin aika ja syödä pitkän kaavan mukaan. CRU-ravintolan hinnoilla se on vieläpä yllättävän edullista, sillä edes mikään laadukkaista pääruuista ei maksanut yli kahtakymmentä euroa.

Alkupaloiksi saimme pöytään aivan jumalaista leipää ja sen kanssa kahta erilaista levitettä. Varsinaiseksi alkupaloiksi tilasimme Jonnan kanssa juustolautasen kahdelle. Pääruuaksi valitsin pastaa lohella ja ravulla. Tämä kämppissymbioosi alkaa muuten huolestuttaa. Saimme matkalla omat hotellihuoneet, mutta päätimme silti asua samassa huoneessa yhdessä! :D

Ainakin juustoja ja pientä herkuttelua rakastavat voisivat kirjoittaa tämän paikan nimen muistiin. Suosittelen ravintolaa myös edullisista hinnoista, laadukkaista raaka-aineista ja tunnelmallisesta sisustuksesta pitäville. Henkilökunta oli miellyttävää ja kokonaisuudessaankin ravintola oli ihan täydellinen. Se tunne, kun tajuaa, että tänne voi palata syömään ihan omillakin rahoilla ilman vararikkoa, on mahtava! :)