On vihdoin aika paljastaaa, millaisen turjakkeen sain aikaiseksi, kun päätin väkertää itselleni tekokukista kukkaseppelettä muistuttavan pannan. Pannasta tuli valtavan iso, mutta olkoon. Enpähän ainakaan jää tämän kokoluokan hiuskoristeella seinäruusuksi. Puujalkavitsi – njäh njäh! Tässä vielä pitkät ja hankalat ohjeet samanlaisen pannan väsäämisen, jos joku muukin tahtoo liimata kaikki sormensa yhteen ja kiroilla niin, että naapurit punastelevat vielä seuraavanakin päivänä.

Hanki useampi pieni tai 5-6 isoa tekokukkaa haluamassasi lajikkeessa, yhden jouduin uhraamaan käsityövirheelle. Sellaiseen kannattaa varautua ylimääräisellä kukalla. Tarvitset myös hiuspannan ja pikaliimaa (kuvan liima saatu blogin kautta). Jos pannassasi ei ole rusettia, ei ole huono idea hankkia pientä pätkää satiininauhaa, joka on joko kukkien tai lehtien väristä. Näin se ei erotu seppeleestä rumasti.

Nirhaa kukat eli erittele varret ja kukat. Yleensä kukat ja lehtiosiot irtoavat varsistaan vain kevyesti vetämällä.

Hankkiudu eroon ylimääräisistä nyppylöistä. Tässä ei kannata leikata liian alhaalta tai kukka ei pysy kasassa. Kokemus puhuu, sillä tällä tavalla tuhosin yhden kukan.

Älä säästele liimaa, vaan pursota sitä kunnolla kukan kiinnityskohdan viereen. Toimi nopeasti, ettei liima imeydy heti.

Valuteltuasti liimaa sekä kukkaan että pantaan yhdistä edellä mainitut. Aloita pannan keskeltä, koska pariton luku kukkia toimii parhaiten.

Liimaa kukka pantaan kukan keskiosan vierestä ja parantele pitoa liimaamalla kukan lehtiä pannan ympärille.

Jatka näin kohti pannan reunoja kunnes kukkarivi on sellainen kuin haluat. Pieniä kukkia menee luonnollisesti useampi kuin näitä isoja.

Etsi kukkien varret, jotka jo kärsimättömyyksissäsi heitit roskikseen.

Pura pannan rusetti tai etsi käsiisi satiininauhaa.

Kiinnitä halutessasi pantaan kukkien väliin tekokukkien varsista revittyä lehtiosioita. Käytä liiman lisäksi apuna satiininauhaa, jota on näppärä kieputtaa pannan rungon ympärille.

Valmis seppele näyttää toivottavasti epäsymmetriseltä ja esillä olevasta puolesta riippuen hyvinkin erilaiselta  toiseen kylkeen verrattuna. Tämä mahdollistaa vaihtelun etkä kyllästy pantaasi niin helposti.

Kun olet saanut pannan valmiiksi ja antanut sen kuivua rauhassa, sovittele sitä päähäsi. Saatan joutua pörröttämään itsellesi ison tukan, jotta panta ei näytä ihan niin massiiviselta kuin mitä se todellisuudessa on. Totea, että pannasta tuli vähän ruma, mutta että rakastat sitä silti kuin omaa lastasi!<3