Viimeksi, kun jutustelimme kahvijuttuja, kerroin Nespresson tuoneen kahvikonemarkkinoille kaikenlaisille kotitalouksille sopivia kahvikoneita. Kyseisiä laitteita myy Suomessa mm. Stockmann. Laitteiden hintahaitari tuolla nettikaupassa on näköjään niinkin laaja kuin sadan ja reilun viidensadan euron välillä. Hinta määräytyy ihan sen mukaan, kuinka paljon muotoilua ja erityisominaisuuksia laitteelleen haluaa. Värivaihtoehtojakin on mukavasti tarjolla, jos kahvikoneen tahtoo soinnuttaa keittiön sisustukseen tai muihin kodinkoneisiin.

Uusi kahvikoneeni eli Nepresson Lattissima+.

Nipsu, kissa ja kapselit.

Oma testikäyttöön saamani kahvikone, jonka Nespresson pukumies ovelleni eräänä aamuna kiikutti, on maitosäiliöllinen laite eli tällä onnistuu espresson lisäksi myös cappuccinon, latten ja muiden maitokahvijuomien valmistaminen. Maitosäiliö vaikuttaa huomattavasti kahvikoneiden hintaluokkaan, sillä se moninkertaistaa valmistettavien kahvijuomien mahdollisen määrän. Aamukahvinkin valmistaminen on niin helppoa, ettei sitä oikein edes voi ryssiä. Paitsi, jos laittaa koneeseen vahingossa kofeiinittoman kahvikapselin. Eräs pöllöpää (eli minä) kokeili jo sitäkin, vaikka kahvikapselit on värikoodattu loogisesti kahvilaatujen mukaan.;)

Muki alle…

… kahvikapseli koneeseen…

… ja sitten valitaan vielä juoman “pituus” eli tilavuus.

Maitosäiliö on maitokahvijuomien ystäville taivaan lahja. Iltaisin se on ainakin minulla huomattavasti suuremmassa käytössä kuin aamuisin, kun on kiire päästä ovesta ulos enkä jaksa jäädä puhdistamaan säiliötä. Silloin lorautan laiskana tyttönä tyhjään kahvimukiin jääkaappikylmää maitoa ja valmistan kahvijuoman suoraan sen päälle. Alla oleva kuva havainnollistaa sen, mitä asunnossani tapahtuu joka aamu.

gif maker for tumblr

Maailman ihanin näky!

Aikaisemmin kokeilemistani kahvikoneista tämä laite eroaa monessakin suhteessa. Ensinnäkin tuo maitosäiliö, jolla voi vaahdottaa mitä maitoa tahansa, mahdollistaa myös laktoosittomat yms. erikoismaitoon tehdyt juomat. Maidon laatu tosin vaikuttaa suoraan maitovaahdon laatuun. Toisaalta laite vaatii sitten sen maitotölkin jääkaappiin, toisin kuin esimerkiksi rakas pingviinini, joka käyttää huoneenlämmössä säilyviä maitokapseleita. Muotoilultaan tämä kone on tyylikkäin kokeilemani ja kahvivalikoimakin on paras. Ärsyynnyin kuitenkin helposti täyttyvästi ja siksi myös jumittuvasta kapseliroskiksesta, jonne käytetty kahvikapseli tipahtaa. Tyhjennän sen nykyään suosiolla joka käyttökerran jälkeen.

Välillä joku kysyy, mikä testaamistani kahvikoneista on paras. Sellaiseen kysymykseen en valitettavasti voi vastata. Sen sijaan opin tässä koko ajan arvioimaan, millaiset kahvikoneet sopivat minkäkinlaisille kahvinjuojille. Ja tässä vaiheessa tulee esiin eräs iso seikka, joka erottaa tämän kahvikoneen muista. Tällä nimittäin valmistetaan vain kahvijuomia. Siksi suosittelenkin tätä laitetta enemmänkin kahvihifistelijöille, jotka nautiskelevat kahvilaatujen erityisominaisuuksista, kuin monipuolisesta juomakoneesta haaveileville, joiden tavoite on saada valmistettua samalla laitteella kaikki herkut jääteestä kuumaan kaakaoon.:)

Nipsu <3 Nespresso!