Kun on kyse kahvista, tuoksu kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa.

Pimeässä vaanii salaisuus. Tai entinen sellainen, koska viime viikolla paljastettiin, että Nespresso saapui vihdoin Suomeen! Kahvikoneita ja niihin sopivia kahvikapseleita on nähty ennekin muilla merkeillä, mutta tämä merkkipä keskittyy täysin kahvinautintoihin. Teetä, kaakaota tai muuta erikoista ei kapselivalikoimista löydy. Nespresso keskittyy olennaiseen ja siksi onkin kiva, että saimme myös tänne Suomeen omat nimenomaan kuluttajille suunnatut annoskahvit.

Nepsresso-pisteeltä sai helpotusta kahvihampaan kolotukseen.

Nepresso-tyttöjen upeat mekot suunnitteli R/H-kaksikko! (kuva: Robert Lindström)

Kapselit kuin värikkäät namuset.

Tutustuimme Nespresson herkullisiin kahveihin erilaisten kahvidrinkkien ja pienten herkkujen muodossa Bläk Night -clubilla viime viikon perjantaina. Nautiskelimme kattoterassin näkymistä ja hyvästä seurasta kahvikonseptiin tutustuen. Kahvikapselit, joita noissa yllä olevissa kuvissa näkyy, on värikoodattu erilaisille kahveille. Joukossa on myös kofeiinittomia vaihtoehtoja, jos kahvista tahtoo nauttia illalla tai on herkkä kofeiinille. Kahvikoneita on joka lähtöön, sillä niiden koot, värit ja ominaisuudet vaihtelevat hintaluokan mukaan.

Kahvikoneiden ja -kapseleiden lisäksi lanseerattuun järjestelmään kuuluu palvelukonsepti, jonka mahdollistaa mm. kapseleiden lisätilaukset sekä laitehuollon, jonka tärkeyttä ei voi aliarvioida, kun on kyse päivittäisessä käytössä olevasta laitteesta. Varsinkin maitosäiliölliset kahvikoneet pitää puhdistaa perinpohjaisesti viikottain.

Skumpan ja kahvijuomien kanssa maistui pieni suolainen.

Suklaata ja keksiherkkuja lasikulhossa.

Tunnelma terassilla oli viihtyisä, vaikka ulkona satoi vettä.

Pöydille aseteltujen tarjottavien lisäksi ammattikokit ja -baarimikot hemmottelivat meitä herkullisilla ruuilla ja juomilla. Kahvi sopii drinkkeihin hyvin, mutta ruuanlaitossa sitä en ole ainakaan itse juuri käyttänyt. Jos kahvi ruuan raaka-aineena jännittää, kahvin voi ottaa osaksi nautintoa niin, että suunnittelee herkkupalojen makumaailman sopimaan tiettyyn kahviin. Eräs perunaherkku ainakin keräsi niin runsaasti kehuja illan aikana, että sen reseptin huolisin mielelläni itselleni. Herkun loi meille suloinen Top Chef -voittaja Teemu Laurell.

Kolme herkkupistettä tarjoilivat makeaa, nestemäistä ja suolaista herkkua.

Söpöt pojat pyöräyttivät kahvidrinkit ihan hetkessä.

Arvatkaa vaan, tekikö mieli ottaa koko tarjotin mukaan!

Kolme suolaista herkkua.

Peruna taisi nousta meidän seurueen suosikkisuolapalaksi.

Viileä kahvicocktail viilensi kuumia tunteita Teemun perunaa kohtaan.;)

Noista kahvikoneista (tai ainakin yhdestä tietystä) tulee lähiaikoina blogiini vähän tarkempaakin tietoa. Jos Jenni on blogimaailman huulipunalähettiläs, minä taidan olla kahvilähettiläs. Rakastan testailla eri makuja ja varsinkin näitä kahvikoneita. Voisin kirjoittaa niistä loputtomiin! Tykkään myös, kun lukijat jakavat minulle vinkkejään kahvin suhteen. Ilman teitä, en olisi näin rakastunut pressopannuihini. Kaikenlaisia kahvijuttujahan löytää blogistani my/your/our cup of coffee -kategoriasta.

Joku kuitenkin jossain vaiheessa kysyy asiasta, joten selitän tämän jo etukäteen. Minusta ei ole kuvia juhlimassa, koska koen jotenkin äärimmäisen nolona pyytää jotakuta ottamaan itsestäni kuvan. Tai siis, kun ei se kuva kuitenkin miellytä minua, niin joku raukka joutuu sitten oikein räpsimään niitä kuvia, jotta olen tyytyväinen edes yhteen. Nespresso-asuni voikin siksi kurkata täältä. Kuvaussessiossa kärsi vain itselaukaisin.;)