Kävin tuossa heti aamusta kutsuvieraana nautiskelemassa hyvin herkullisen aamiaisbrunssin Kahvila Sävyssä Aleksis Kiven kadun ja Harjukadun kulmassa, suunnilleen Dallapén puiston laidalla. Uusiin tiloihin muuttanut kahvila juhlii koko tämän viikon kahvin ja kuulemma vähän kulttuurinkin merkeissä. Tarjolla kahvin ja muiden herkkujen lisäksi on myös lyhyitä kahviaiheisia työpajoja, joihin palaan vielä myöhemmin tässä postauksessa.

Myös odotetut kahvinmaistelutilaisuudet odottava maistelijoitaan. Maistelutilaisuuksia isännöivät nyt avajaisviikolla suomalaisten pienpaaahtimoiden kahvinpaahtajat, joten jos kahvi kiinnostaa, kannattaa lähteä maistelemaan sitä ja kyselemään mieltä askarruttavia kahvikysymyksiä.

Kahvilan tunnelma on erikoisen viihtyisä ja paikassa tuntee itsensä tervetulleeksi. En tiedä, onko se sitä, että kompaktissa tilassa tulee helpommin kotoisa olo, mutta olisin voinut istuskella kahvittelemassa helposti muutaman tunnin pidempäänkin. Kalliolaistuneen pariskunnan pitämä perheyritys on onnistunut ihastuttamaan jo muutaman ystävistäni ja nyt fanikerhoon liityin myös minä.

Tarjolla oli mm. herkullista luomumehua, jäätelöä, uunituoreita leivottuja herkkuja ja luonnollisesti myös erilaisia kahvijuomia. Kahvilasta sa kyllä teetä ja kaakaotakin, jos joku ei kahvista niin pidä. Tarjottavista (sen kahvin lisäksi, tietenkin) mehuttelin erityisesti mielettömän herkullisin croissantteja. Croissantithan ovat melkein aina hyviä, mutta näissä oli jotenkin se voinen, mutta ei rasvainen maku ja täydellinen koostumus kohdallaan. Ihan oikeasti, en voi kuvailla näitä tarkemmin, menkääs ihanat maistamaan itse.:)

Tämän avajaisviikon aikana Sävy esittelee omia pienpaahtimosuosikkejaan käyttämällä myllyissään joka viikonpäivänä eri paahtimon espresso- ja suodatinkahvia. Paahtimot pääsevät esille myös kahvinmaistelutilaisuuksissa, joista jo aiemmin mainitsinkin. Ainakin minä ihastuin omaan aamulatteeni syvästi. Voimakas kahvi herätti maitokuorrutuksenkin alta vielä väsyneen kroppani. Ja kyllä, kupissani on tosiaan latte, vaikka se ei ehkä siltä näytä.

Avajaispäivänä tiistaina eli tänään kahvilassa on erilaisia työpajoja. Illalla iltapäivän kahvityöpajojen jälkeen avajaispäivä jatkuu rennolla illanvietolla klo 18 eteenpäin. Työpajoista ja avajaisviikon tarkemmasta ohjelmatarjonnasta voi lukea lisää Kahvila Sävyn Facebook-sivuilta tai kotisivuilta. Luvassa on sekä kahviaiheista että enemmän kultturellia toimintaa sekä ja ohjelmaa. Poiketkaa ihmeessä tutustumaan, jos vaan noilla kulmilla liikutte. Siellä vietetään muuten nyt myös jokakeväistä Kallio Kukkii -viikkoa!:)