Tunnustan teille nyt jotakin, minkä muutama ihminen taisi jo eilen asukuvistani huomatakin. Lettikampaukseni ei nimittäin ollut kovin aito, vaan testailin eilen Glitteriltä saamaani klipsihiusnauhaa. En ole koskaan haaveillut hiustenpidennyksistä tai -tuuhennuksista, mutta kun sain pressipäiviltä klipsipidennykset mukaani, päätin kokeilla, olisiko niistä mihinkään käytössäni.

Näihin pidennyksiin käytetty “hius” on kuituhiusta eli kärjistetysti muovia. Sitä ei siis voi föönata eikä varsinkaan kihartaa millään hiustenmuotoilulaitteilla, sillä kuumuus sulattaisi hiukset. Kevyitä laineita saa kyllä kuulemma luotua kastelemalla hiuslisäkkeen kevyesti ja tekemällä siihen letin tai nutturan.  Tämän hiusnauhan leveys on 26 cm ja pituus 52 cm. Hintaa näillä on muistaakseni 29,90 euroa, ja tarjolla on sekä yksivärisiä että tällaisia raidallisia hiuksia.

Kokeilin kiinnittää hiusnauhan takaraivolleni vedettyäni ensin hiuksiini poikittaisen eli vaakatasoisen jakauksen. Klipsit kiinnittyivät helposti ja olivat tukevat, vaikka odottelinkin koko ajan, milloin nauha irtoaa hiuksistani ja tipahtaa pois. Näin ei kuitenkaan käynyt ja uskalsin väkertää tekohiusten ympärille jonkinlaisen kampauksen illaksi.

Letti sai kehuja ja näytti omiin silmiini kivalta, mutta sen verran oudon painavalta se päässä tuntui, että jauhoin letistä aina kerran tunnissa hetken verran seuralaiselleni. Jotenkin se vaan häiritsi henkisesti, kun oli olemassa riski, että tukka voi tipahtaa kesken illan. Onneksi se ei tipahtanut, joten uskallan ehkä toistekin käyttää kuituhiusta apuna kampauksen kasaamisessa.:)

Psst! Kirjoitin ostoslistalleni “edustusponnarin” noiden tylsien mustien vaihtoehdoksi. Sijainti- ja merkkivinkkejä saa antaa!