Lähdin viime viikolla niin nopeasti Jyväskylään, etten ehtinyt ollenkaan esitellä perjantaista kirppislöytöäni. Vein yökylässä olleen ystäväni sille toiselle kirpputorille, jonka Helsingistä tiedän eli Kaivarin Kanuunaan. (Okei, kolmanteen. Valtterin ja jäähallin lisäksi.) Kiertelimme paikan läpi hitaasti skannaten ja lopulta eräästä nurkasta löytyikin varsinainen kenkäaarre.

Pitkävartisissa mokkasaappaissa luki varren sisäpuolella PomarFinn (Made in Finland) ja ne olivat kerrassaan erinomaisessa kunnossa. Saappaita voi pitää joko kokopitkinä tai käännettyinä, jolloin mokan lisäksi varren yläreunaan tulee kaistale kiiltonahkaa. On muuten aikamoista tuuria löytää saappaat, jotka menevät näiden möhköpohkeiden yli. Välillä kadehdin ihmisiä, joiden pohjelihakset ovat normaalilla korkeudella eikä siitä melkein kymmentä senttiä alempana. Sitä kun harvoin kengänvalmistajat huomioivat.


Hintaa näille kaunokaisille oli laitettu vain kymmenen euron verran. Siinä ei montaa sekuntia tarvinnut miettiä, ostaako ensi syksyn suosikkisaappaat vai ei. Kun vaan ei tulisi kovin sateiden syksy.:)