Viikon paras päivä on tietysti tämän viikon sunnuntai. Silloin tulee nimittäin kuluneeksi 100 vuotta siitä kohtalokkaasta yöstä, jona valtava höyrylaiva RMS Titanic upposi. Minua tämä tarina kiehtoo muiden traagisten mysteerien tavoin valtavasti ja eräs huikeimpia oivalluksia lapsuudestani onkin ollut se, kun tajusin, että Titanic vajosi pinnan alle samana päivänä kuin minä synnyin. Vuosi tosin oli hieman eri, sillä Titanic upposi jo 15.4.1912.

Viikon paras teemakoru on Nominationin Titanic-pala. Erilaisista korupaloista koottavaan rannekoruun voi nyt liittää Titanic-elokuvassa keskeisessä roolissa olevan korun inspiroiman sydänpalan, jota koristaa sininen kivi. Myös uppoava laiva on saanut itselleen oman, hieman yksinkertaisemma palan. Mutta ihan tosissaan, voiko ranteessa killuva uppoava laiva tuottaa kantajalleen kuin huonoa onnea?:D

Viikon paras elokuva tulee tuskin kenellekään yllätyksenä. James Cameronin kassamagneetti Titanic kahmi Oscareita ja faneja vuonna 1997 kuin raivohärkä. Mikään erityinen tämä elokuva ei mielestäni ole, mutta olen silti sitä mieltä, että kaikkien pitäisi katsoa tämä ainakin kerran elämässään, jotta tietäisivät, mistä puhutaan. IMDb (eli nörttien leffaraamattu) antaa tälle yli kolmen tunnin elokuvaelämykselle aika odotetusti 7.5 tähteä.

Viikon paras biisi on yllä mainitun elokuvan tunnusbiisi. Celine Dionin esittämä My heart will go on oli meikäläisen mielestä aikanaan niin kovaa kamaa, että eräälläkin kasetilla kappale on joka toisena kappaleena, koska en jaksanut vaan kelata sitä aina tahtoessani kuulla sen. Pahoittelut äidille, joka joutui autossa tätä kamalaa kasettiani soittamaan.

(kuvat täältä ja täältä)