Olen tässä kuluttanut aurinkoista pääsiäissunnuntaita miettimällä, millaisen maljakon hankkisin. Jossakin varastossa on kyllä kirkas Ikeasta ostettu yksilö, mutta se on niin hullun mallinen, että sitä on täysin mahdoton tiskata puhtaaksi kaikesta ryönästä. Eikä se kyllä kieltämättä kovin kauniskaan ole, taisin ostaa sen joskus hätäpäissäni jotakin tiettyä kukkakimppua varten.

Yksi varsin potentiaalinen maljakkoehdokas olisi Iittalan klassinen Kartio-maljakko. Maljakon yksinkertaisen kaunis design on Kaj Franckin käsialaa. Vuokraemäntäni taitaa omistaa tämän maljakon kirkkaana, sillä muistaakseni olen lainaillut pariinkin otteeseen sellaista keittiön kaapista. Koko- eli korkeusvaihtoehtoja tässä maljakkomallissa on kaksi ja värivalikoimassa värejä on viisi erilaista. Kartio-lasit eivät ole koskaan olleet mielestäni erityisen kivoja, vaikka ei niissä mitään vikaakaan ole. Siksi vähän hämmästyin, miten paljon tähän maljakkoon ihastuin.

Punainen maljakko olisi ihanan persoonallinen ja minulle sopivin, mutta se on luonnollisesti myös lasiväreistä kallein. Kirkas olisi tietysti käytännöllinen, mutta ihan suoraan sanottuna koen sen hieman tylsäksi. Tuota matalempaa mallia harkitsessani huomasin kuitenkin punaisen maljakon olevan tällä hetkellä nettikaupassa aika hyvässä tarjouksessa. Onkohan tämä kohtalo?:)