Neiti näppärän muistikortinlukija ja maailman oudoin USB-johto ovat kumpainenkin Helsingissä, joten tänään ei valokuvia heru. Sen sijaan olisin kiinnostunut kuulemaan mielipiteitänne eräästä astiasarjasta. Oletteko te jo törmänneet pikselikollaaseilla kuvitettuun Iittalan HEL2012 -astiasarjaan?

Kuten moni muukin erikoismallisto tai -tuote on tämäkin valmistettu myyntiin Helsingin maailman designpääkaupunkivuoden kunniaksi. Astiasarjan kuvat, joihin sisältyy erilaisia ilmiöitä, tärkeitä henkilöitä ja kaupunkikuvan kiintopisteitä, on suunnitellut Per Josephson.  Tämä ruotsalainen taiteilija tiivisti suomalaisuuden sydämen ja kaupunkikulttuurimme tämän vuoden ajan myynnissä olevaan astiasarjaan. Villi huhu muuten kertoo, että sarjan osien pohjassa olevat koordinaatit ohjaavat Iittalan Pohjoisesplanadin myymälään Helsingissä. Ihan mahtava idea!

En muuten innostu tästä astiasarjasta visuaalisesti mitenkään erityisesti, mutta tuossa murokulhossa on sitä jotakin. Muut sarjan tuotteet ovat makuuni liian paljaita, vaikka idea niiden takana onkin mieleeni. Mitä tunteita nämä astiat teissä herättävät?:)