Olisikohan nyt jo aika kertoa lisää taikavoiteesta, josta jo hieman vihjailin aiemmin. Pai Skincaren herkän ihon kosteusvoiteen lähetti minulle testiin Candy Shop -kosmetiikkanettikauppa, mutta  meillä päin tämä sai aika nopeasti lempinimen kamomillataikavoide. Tuo Pai on minulle kosmetiikkabrändinä aivan uusi tuttavuus, joten selvittelin hieman sen taustoja ja periaatteita.

Aloitetaan vaikka siitä, että kaikilla Pai Skincaren tuotteilla on Soil Association -luomusertifikaatti. Sarjan ihonhoitotuotteet ovatkin erityisesti herkälle ja jopa allergiaan taipuvaiselle iholle kehitettyjä. Pain tavoitteena on kuulemma olla markkinoiden puhtain kasvipohjainen luomusarja, joka ei ärsytä edes herkintä ihoa. Itselläni on normaali ohi, mutta otin voiteen silti mielenkiinnolla kokeiluun.

Voiteen pääainesosina toimivat  kamomilla ja ruusunmarjaöljy suojaavat ihoa. Kevyt voide sisältää myös ikääntymistä hidastavia antioksidantteja sekä rasvahappoja. Pakkauslaatikko paljastaa, että 76 % tuotteen ainesosista on orgaanisia ja että se sopii myös vegaaneille. Ainesosaluettelon mukaan voiteessa on monenlaisia öljyjä, mutta iholla se ei tunnu ollenkaan öljyiseltä. Annan voiteelle ison plussan myös hygieenisestä pumppupullosta. Kamomillavoidetta voi halutessaan ostaa Suomesta täältä.

Tämä eläinkokeita boikotoiva luomuvoide ei sitten muuten luonnonmukaisuudestaan huolimatta haise kuolleelta heinäsirkalta, vaan yhtä hyvältä kuin synteettisemmät sisarensakin. Voiteen tuoksu on kyllä mieto, mutta vahvimpana siinä tuntuu rentouttava kamomilla. Iho jää kosteutuksen jälkeen mattapintaiseksi ja meikkivoidekin levittyy hyvin jo nopeasti kosteusvoiteen levittämisen jälkeen. Kamomillataikavoiteen nimeen vannovat kuulemma kuvankauniit Natalie Portman ja Mila Kunis.:)