Aloitin eräänä sunnuntaina puhdistautumisen. Päätin poistaa kehostani kaikki kuona-aineet, joita huono ruokavalio ja nyhjääminen olivat sinne kerryttäneet. Detox-kuuriini kuului päivittäin nautittu litra persikkajääteen makuista detox-juomaa, kahdesti viikossa käytetty vartalonkuorinta-aine sekä aamuin ja illoin käytetty kiinteyttävä vartalogeeli.

Juomani nautiskelin Fackelmannilta saadusta pullosta, joka näyttää kyllä epäilyttävästi olevan samaa sarjan detox-tuotteideni kanssa. Pullon keskellä on pakastimessa jäähdytettävä viilennysosa. Näin juoma pysyi viileänä, vaikka nautiskelin sitä harvakseltaan päivän aikana. Juoman vaikutuksen kerrotaan perustuvan siihen, että voikukka edistää kuona-aineiden poistumista ja vihreä tee edesauttaa nestekiertoa. Juoma maistui hyvältä, joten sitä joi ihan mielellään.:)

Vartalokuorinnan tarkoitus on poistaa iholta kuolleet ihosolut, jotta sen jälkeen käytettävä tehogeeli pääsisi imeytymään paremmin. Ihon kuoriminen vilkastuttaa myös pintaverenkiertoa, minkä on väitetty ja kai joskus myös tutkittu olevan yhteydessä selluliitin vähenemiseen. Kiinteyttävä geeli oli koostumukseltaan kevyttä ja se imeytyi nopeasti eikä jättänyt ihoa tahmaiseksi. Kuorinta-aineesta kului kuurin aikana noin puolet. Geeli riitti hyvin koko kuurin ajaksi, vaikka alussa sitä hieman epäilin.

Juoman sekä kosmeettisten tuotteiden lisäksi koetin harrastaa hikiliikuntaa pari kertaa viikossa ja lihaskuntojumppia yhtä usein. Tarkoitushan on aktivoida aineenvaihduntaa, joka sitten puskee kuonat pihalle. Jotenkin se tunne, kun oikein hikoilee, tehostaa psyykkisesti tätä puhdistautumistunnetta. Ja tietysti liikunta auttaa kiinteytymään!

Kokeilemani detox-kuuri kesti siis kymmenen päivää ja käyttämäni tuotteet olivat Yves Rocherin. Juoma ja geeli myydään joko erikseen tai yhdessä paketissa, kuorintavoide yksinään. Pakettia myydään ihmisille, koska sen avulla keho alkaa tuntua kevyemmältä ja olo on hyvä sekä energinen. Aikamoinen lupaus. Mutta kävikö niin?

Kuurin aikana oloni tasaantui jotenkin niin, että heräsin joka aamu jo ennen kahdeksaa (yhtenä aamuna jopa kuuden aikaan) täysin virkeänä ja nukahdin illalla aikaisin. Vatsassa oli hyvä ja tasapainoinen olo. Selluliitti väheni valehtelematta puolella ja iho tuntuu kiinteämmältä. Veikkaan kyllä, että runsas juominen jo itsessään teki hyvän fiiliksen. Harvoin sitä paria litraa tulee juotua päivän aikana, mutta kuurin aikana juomapullo varmisti tehokkaan nesteytyksen. Ihon säännöllinen kuoriminen taas vilkastuttaa pintaverenkiertoa, joten selluliitin katoaminenkaan ei tullut yllätyksenä. Pieni miinus tulee siitä, että kuona-aineet poistuivat kasvoista finnien muodossa. Yöks.

Detox-kuurin voisi siis toteuttaa ehkä jopa köyhän naisen versiona vain runsaalla nautitulla vedellä ja millä tahansa vartalonkuorinta-aineella. Kuka tietää. Vaakaa en muuten missään vaiheessa kuuria käyttänyt, koska en sellaista omista enkä tahdo olla sellaisen orja. Olo kertoo paljon enemmän ja se on nyt mahtava!:)