Kuvailin teille huvikseni perjantaipäiväni tekemiset, koska näille päivä kanssani -postauksille riittää aina kysyntää. Ja ehkä vähän siksikin, etten ole pariin viikkoon ehtinyt panosta blogiin niin paljon kuin tahtoisin. Tällä kertaa napsin vaihtelun vuoksi kuvat neulansilmä-filtterin läpi, mutta se ei toivottavasti menoa haittaa.

Heräsin aamulla ennen herätyskellon soittoa ärsyyntyneenä naapurin tuttuun metelöintiin. Quincyn blogilahjana aikanaan saadun pussilakanasetin tyynyliina sopi aamun fiilikseen kyllä kuin nenä päähän pääkalloineen, nyrkkirautoineen ja salamankuvineen. Pitäisi ehkä tilata jotkut vähän söpömmät lakanat, niin en olisi aina näin kiukkuinen!:D Ehkäpä nämä herkut auttaisivat? Tai seuraavasta kuvasta päätellen kaljuuntumisenestolääkitys, krhm.

Unisena kömmin kylpyhuoneeseen kasvo- ja hammaspesulle. Kasvojen huuhtelu viileällä vedellä tekee aamulla hyvää sekä ihon että heräämisen kannalta, mutta paras tapa saada meikäläinen hereille on kaataa kahvia koneeseen. Tällaiseen vakavampaan aamujumitukseen auttaa vain vanhan tuttuni Usko Eevertti Luttisenkin suosima musta kenialainen.;)

Aamukahvin jälkeen pistin Spotifysta Maroon 5 -soittolistani soimaan, kurkistin ulkoa sään ja aloin kaivella vaatekaapista jotakin sivistynyttä rättiä ylleni. Valitsin tämän hetken suosikkifarkut, trikoopaidan, nahkavyön ja kirpputorilta ostetun villajakun. Ylipolvensaappaat kulutinkin muuten puhki tänä viikonloppuna ja heitin ne lopulta haikein mielin roskiin. Päivän asuksi valikoitui siis perjantain asupostauksessa nähty kokonaisuus.

Jo kohta symmetrisestä ympyrästä menevät kasvoni ehostin niillä entuudestaan tutuilla luottotuotteillani. Olen vähän laiska meikkaamaan, mutta näin pitkästä päivästä selviää vain kunnon maskilla. Kun piirrän silmiin rajaukset, niillä selviää korjailematta iltaan asti. Puuteri taas auttaa meikkipohjan pysymisessä. Meikkaillessani nautiskelin samalla pientä aamiaista hyvinvointismoothien muodossa, tuolla ohjeella sitä syntyi tosin kaksi lasillista. Ensi kerralla puolikas annos riittää.

Kruunasin päivän asiallisen asun korkealla nutturakampauksella (ei yllä oleva uninuttura) ja suihkauksella päivän tyyliin sopivaa blogin kautta saamaani Tommy Hilfigerin Eau de Prep -tuoksua. Kun olin saanut itseni lähtökuntoon, suuntasin ratikkapysäkille ja metron kautta Ruoholahteen Valmennuskeskuksen coaching-tunnille, joka on osa erästä Indiedaysin kampanjaa. Toiseksi viimeinen tapaaminen meni niinkin hyvin, että tunnin aika venyi kahteen, kun juttua vaan riitti ja riitti. Odottakaapa, kun kuulette, mitä pääni menoksi oikein keksin!:D

Ruoholahdesta matkasin mielettömän nälkäisenä jonnekin Töölöön ja suuntasin sushille parin mukavan tytön kanssa. Jonnan asunnon lisäksi omin nimittäin härskisti myös hänen ystävänsä!:D Tutustuin ensimmäistä kertaa tähän sushibuffettiin ja oi että, se oli menoa se. En edes tiennyt, että makipaloja voi friteerata. Luoja sentään, mitä makuja suussani tunsinkaan. Onneksi paikalliset opettavat minut kaupungin tavoille eli löytämään ne parhaat paikat.

Herkkuhetken jälkeen matkasin ratikalla takaisin kotiin ja pistin pyykkikoneen pyörimään. Sitten lajittelin hetken kirppiskamoja sunnuntaita varten. Karsin vaatteita ja asusteita kovalla kädellä, mutta tahtoisin pienentää vaatevalikoimaani vieläkin enemmän. Säästin silti osan myöhempää kirpparireissua varten, johon mennessä tyhjentäisin vaatekaappiani vielä lisää. Kirppisurakan jälkeen postasin päivän asun blogiini. Ja hei, kohta näkyy vilaus siitä nutturastakin!:)

Sitten olikin jo aika lähteä erääseen suosikkipaikoistani Helsingissä eli Mikonkadulle Vapianoon. En nyt kuollaksenikaan muista, kuka minut tähän ravintolakonseptiin aikanaan tutustutti, mutta tykästyin kyllä heti ensiruokailulla. Täältä voitte lukea lisää tästä herkullisesta bloggaajatapaamisestamme. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan paikkaa, jos se ei ole ennestään tuttu.

Kotona totesin olevani rättipoikkiväsynyt ja heti vaihdoin ylleni suosikkiasuni eli haalarin. Tänään ylleni pääsi Jumpinilta ajat sitten saatu punainen paholainen, koska tunsin tarvitsevani energiaa. Punaisen värin voima on uskomaton ja puolen tunnin haalarilöhöilyn jälkeen olo oli jo paljon virkeämpi. Tosin kofeiinipitoinen teekin saattoi vaikuttaa asiaan. Tai telkussa ihastuttanut naamaidolini!:D

Naputtelin vielä hetken tietokoneella rästihommia. Raivasin myös olohuonettani kirpparitavaroista. Sänkynihän tulvii takkeja siksi, että tarvitsin henkarit kirpputorille. Ei täällä normaalisti noin pahoja kasoja ole kuin tämän postauksen kuvissa. Lopulta päätin päiväni (:D) rentouttavaan vaahtokylpyyn ja kosteuttavaan kasvonaamioon. Lueskelin vielä sängyssä Olivia-lehdeltä saamaani Täydellinen ohje -keittokirjaa. Aion tasan opetella tekemään ainakin macaron-leivoksia ennen vuoden loppua.

Lopulta silmäluomet painoivat niin, että luovutin ja painuin unten maille. Ennen sitä säädin kuitenkin herätyksen aamuksi, jotta ehtisin valmistautua yövieraani saapumiseen. Ja ettei menisi hurjaksi piilomainonnaksi, todetaan nyt tästäkin, että rakas Nokian Lumiani on saatu blogin kautta testiin. Arviota on tulossa vähän myöhemmin. Kiitos, kun vietitte pitkän päivän seurassani ja palataan pian asiaan vähän lyhyempien postausten muodossa.:)