Aivan ensimmäinen unelma-ammattini ala-asteella oli eläinlääkäri. Olen aina rakastanut eläimiä (koiria ja hevosia tosin vähän muita vähemmän), joten ajattelin joskus, että ammatti eläinten parissa voisi olla ihana. Saisin paijailla kissoja, rapsutella matelijoita ja jutella papukaijoille. Ei tullut tytölle mieleen, että eläinlääkäri näkee sairaita ja jopa kituvia eläimiä ja lopettaa niitä. Tämä tieto katkaisi lopulta siivet naiivilta haaveeltani.

Jossakin vaiheessa sain päähäni, että olisi mahtavaa olla laulaja. Muistan vieläkin, kuinka koko luokka repesi yläasteella nauramaan kuultuaan haaveistani. Olihan se nyt naurettavaa haluta laulajaksi, kun Ally McBeal oli asianajaja. Se se vasta oli unelma-ammatti! Siihen aikaan jokainen tyttö taisi haaveilla kömmähdyksiä tulvivasta työpaikasta, jossa juristit pelleilivät ja rakastuivat toisiinsa. Luojan kiitos se sarja loppui lopulta ja useimmat luokkatoverit palasivat maan pinnalle.

Hain ilmaisutaidon lukioon valiten kursseista kaikki mahdolliset kirjoitus- ja musiikkikurssit. Järkkäilin konsertteja, esiinnyin ja tein muutakin laulujuttuja, mutta hiljalleen innostus tuntui hiipuvan. Kun musiikinopettajani kysyi, olisiko aika tehdä demo, ei se huvittanutkaan. Kirjoittaminen sen sijaan alkoi kiinnostaa entistä enemmän. Päädyin kuitenkin lukiosta lukemaan kemiaa ja luovuus unohtui kokonaan, kunnes perustin tämän blogin. Ja tässä sitä ollaan, ilman minkäänlaista unelma-ammattia. Kaikki ovet avoinna ja inspiraatiota odotellessa.:)

Kerroin näistä haaveistani, koska nyt joku teistä alle 20-vuotiaista tytöistä voi voittaa upean palkinnon kertomalla omat haaveensa. Mitä suunnittelet tulevaisuudelle? Mistä sait kimmokkeen unelma-alaasi? Mikä on suunnitelmasi, jolla aiot toteuttaa unelmasi? Mikä on se kaikkein suurin päämäärä, jota tavoittelet elämässäsi? Nyt se on aika paljastaa unelmien ammatti!

Kehitysyhteistyöjärjestö Plan ja kirjanjulkaisupalvelu BoD™ – Books on Demand GmbH (eli palveluntarjoaja kirjailijoille ja kustantamoille, joka tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden julkaista oma kirja ja saada se myyntiin kirjakauppoihin) järjestävät nuorille tytöille kirjoituskilpailun. Voittaja palkitaan 999 euron arvoisella BoD Profi -kirjanjulkaisupaketilla. Hän saa kirjoittaa kirjan, jonka toimittamisessa hän saa apua ammattilaisilta eli nyt on mahdollisuus toteuttaa unelmia! Tämän lisäksi kaikista kilpailuun lähetrtyistä kirjoituksista valitaan parhaimmat, joista BoD julkaisee oman kirjan.

Osallistu näin: Kirjoita noin 500 sanan tarina word-muodossa, liitä se sähköpostin liitetiedoksi ja lähetä osoitteeseen info@plan.fi. Plan ja BoD pidättävät oikeuden julkaista kilpailuun osallistuneista teksteistä kirjan ja katkelmia yhteistyökumppanien kanavissa. Kilpailu on osa Planin maailmanlaajuista Koska olen tyttö –kampanjaa, joka parantaa erityisesti maailman köyhimpien tyttöjen koulutusta ja suojelua. Osallistumisaikaa on 31.3. asti!:)