Illan vaalivalvojaisiin piti keksiä jotakin vietävää. Muistin tallentaneeni kirjanmerkkeihin erään reseptin, jossa kuppikakkuihin saatiin lisämakua teellä. Päätimme sitten leipomishullun kämppikseni kanssa testata ohjetta passionhedelmä-mango-appelsiiniteellä. Nimesin nämä illan teeman mukaisesti “presidenttiehdokkaan kannustuskakkusiksi”. Ihan vaan, että kaikille jäisi illasta kaikin tavoin hyvä maku suuhun.:)

Teekuppikakut (12 kpl)

2,5 dl teetä (eli 3 pussia teetä + 3 dl kiehuvaa vettä)

3,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl perunajauhoja

1,75 dl sokeria

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl margariinisulaa

Kuorrute:

100 g margariinia

5,5 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

7 tl teetä (määrä riippuun hieman margariinin pehmeydestä)

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kiehauta vesi ja anna teen hautua 10-20 minuuttia, jotta siitä tulee tarpeeksi vahvaa. Anna jäähtyä hyvin! (Kannattaa keittää vähän enemmän, jos tahtoo tässä välissä rentoutua teekupposen äärellä.)

Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen. Lisää 2,5 dl teetä ja säilytä loput kuorrutteen tekoa varten. Lisää myös margariinisula. Kääntele sitten taikina tasaiseksi. Täytä muffinssipellin kolot paperisilla muffinssivuoilla ja kaada taikina vuokiin niin, että niihin jää 1/4 kohoamisvaraa. Paista kuppikakkuja uunissa 18-20 minuuttia tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna jäähtyä hyvin.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele halutessasi vielä lisää. Säilytä viileässä. Tarjoiluvinkkinä voisin vihjata, että kuppikakkuihin käytetty tee toimii jostakin syystä erityisen hyvin näiden herkkujen seurana.;)