On jälleen aika vastata haasteeseen. Kultahippu haastoi meitä bloggaajia kirjoittamaan postauksen esikuvistaan sekä idoleistaan blogimaailmassa. Olin itse päätynyt jotenkin Kultahipun listalle, kiitokset siitä. Oman idolilistan tekemiseen meni yllättävän vähän aikaa, aika selkäytimestä nuo esikuvat sitten lopulta tulivat, kun tätä aloin kirjoittaa. Tiettyjä ihmisiä kohtaan vain huomaa tuntevansa kummaa kunnioitusta.

Ihailen suuresti meidän (Indiedaysin myötä olen ruvennut väärinkäyttämään me-sanaa oudosti) Nataa. On jopa melkein harvinaista olla rohkeasti oma itsensä blogimaailmassa, jossa kaikkea, mitä teet ja olet, arvostellaan. Samasta syystä ihailen myös (meidän) Jenniä. Arvostan todella ihmisiä, jotka seisovat sanojensa takana ja perustelevat sen, miksi ajattelevat niin kuin ajattelevat.

Idolilistalleni on myös ihmisiä, joilla on uskomaton kyky suhtautua kaikkeen positiivisesti ja löytää asioista niiden parhaat puolet. (Meidän) Juulian ja Nooran blogeista tulen valehtelematta aina hyvälle tuulelle. Pyrin kyllä itsekin pitämään hyvänmielenblogia, mutta näin sataprosenttisesti en siinä tule koskaan onnistumaan. Siksi onkin hyvä tietää muutama blogi, jossa oman kökköfiiliksen voi kääntää hyväksi.

Suurta arvostusta meikäläisessä herättävät myös ne bloggaajat, jotka napattiin bloggaamaan jollekin hienolle firmalle. Neljä vuotta sitten bloggaamisen aloittaneena muistan, kuinka järkyttyneitä kaikki olivat, kun joillekin bloggaajille alettiin maksaa bloggaamisesta palkkaa. Olivia-lehti nappasi itselleen Stellan ensimmäisten yhteistyöjuttujen aikaan ja muistan silloin miettineeni, kuinka Stella oli todella ansainnut työn, koska teki niin hyvää työtä bloginsa kanssa. Myöhemmin joukkoon liittyi toinen suosikkibloggaajani Nelliina. Arvostan siis myös bloggaajia, jotka ovat edenneet blogiurallaan.

Oikeastihan blogimaailmassa ns. huonot tyypit ovat hyvin harvassa. Tämäkin käsite on tosin suhteellinen, mutta näin minusta. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla ylimpiä ystäviä tai oikeastaan tulla edes toimeen, mutta yllättäen kyllä melkein kaikkia bloggaajia voi kuvata adjektiivilla “ihana”. Se on sitten tyypistä kiinni, mikä ominaisuus tämän ihanuuden aiheuttaa.:)

(kuvat kaapattu asianomaisten blogeista)