Minulta pyydetään usein jonkinlaista eBay-opaspostausta, mutta koska niitä on netti pullollaan, en lähde naputtelemaan taaas yhtä melkein samanlaista oheistusta. Tämä postaus on kaikki, mitä minulla on eBaysta yleisesti sanottavanani. Voin kuitenkin paljastaa teille, miten yleensä päädyn tilaamaan jotakin tuolta kansainvälisestä nettihuutokaupasta. Näin se menee, eläkäähän mukana!

1. Ensin selailet vaan valikoimaa huviksesi etusivulta löytyvien kohteiden kautta. Satut saamaan silmiesi eteen kengät, joissa on violettia ja päätät huviksesi katsoa, millaisia violetteja kenkiä eBay (UK) tarjoaa sillä hetkellä. Siirryt siis käyttämään hakusanakenttää. Rajaat hakusi omaan kengänkokoosi ja materiaaliksi valitset nahan. Sitten törmäät johonkin kiinnostavaan.

2. Siirrän löytämäsi kenkäparin kyttäyslistalle. Et kuitenkaan huuda niitä heti, vaan jätät kenkäparin muhimaan alitajuntaasi. Illalla sängyssäsi mietit, oliko kenkien keskimmäinen remmi sattumalta samaa sävyä kuin ruusumekkosi. Entäpä toimisivatko kengät niiden yksien tummansinisten farkkujen kanssa? Saat kehiteltyä lievän pakkomielteen kengistä itsellesi. Vaatekaappisi ei vaan (muka) toimi ilman niitä.

3. Palaat eBayhin ja huomaat, että myyjänpirulainen toimittaa vain UK-alueella. Lähetät siis tiedustelumailin UK-apurillesi, josko hän lähettäisi kengät sinulle eteenpäin. Apuri sattuu olemaan linjoilla ja saat luvan huutaa kenkiä. Vedät pienet voitontanssit tietokoneen näytön edessä.

4. Alat miettiä kipurajaasi, johon tietysti auttaa, jos kenkien myyjä on kertonut kenkien alkuperäisen hinnan ja kunnon myynti-ilmoituksessa. Asetat huutosi kohteeseen ja päätät maksimirajasi. Joku pentele kuitenkin korottaa hintaa niin, että kipurajasi ylittyy ja luovutat.

5. Etsit kuitenkin vielä nopeasti epätoivoissasi samoja kenkiä eri myyjiltä. Yllättävän nopeasti löydätkin ne ja ostat tietysti välittömästi. ja vielä halvemmalla kuin mitä edellisten kenkien voittaja joutuu omistaan pulittamaan! Riemuitset salaa, että hävisit huutokilpailun.

6. Jäät odottelemaan pakettia. UK-apuri postittaa kengät ja eräänä aamuna postimies ojentaa ne sinulle paketissa. (Normaalistihan Uk-apurille maksetaan tietysti postituksen jälkeen postikulut, mutta tällä kertaa korvaus lähtee joululahjapaketin eli suomalaisten tuotteiden muodossa.)

7. Sovittelet kenkiä jalkoihisi etkä voisi olla tyytyväisempi, että olet tupakan tai muiden oikein paheiden sijaan koukussa kauniisiin kenkiin. Ja outoihin väriyhdistelmiin!;)