VARAAMINEN JA LÄHTÖ

Pientä matkaopasta, olkaa hyvät! Tämän Kanarianlomamme pohjimmainen pointti, kuten tässä postauksessa jo kerroinkin, oli testata, mitä kaikkea niistä ihanan jännittävistä äkkilähdöistä saa irti. Äkkilähtöjen pointtihan on saadat lennot ja hotellit täyteen. Lähdöt ovat joskus jopa ihan parin päivän päästä lähteviä, joten hyvään lomakohteeseen voi päästä ihan pilkkahintaan, jos on valmis lähtemään matkaan lyhyellä varoitusajalla. Me kokeilimme sitä toista tapaa käyttää äkkilähtöjä eli valitsimme lähtöpäivän etukäteen ja asetimme matkavahdin kertomaan meille päivittäin, minne ja mihin hintaan valitsemanamme päivänä olisi lähtöjä.

Matkakohteeksi valikoitui lopulta Puerto Rico Kanariansaarilla, koska siellä ja Egyptissä näytti olevan takuuvarmin rusketuskeli vielä näin myöhään syksyllä. Edes noin kuuden tunnin lento ei pelottanut, kun sinne varasi ruokailun ja seura oli hyvää. Valitsimme pakettimatkan eli lentojen lisäksi ostimme myös paikat tiettyyn hotelliin. Matkan parhaisiin osiin kuuluu minusta ehdottomasti matkan suunnittelu ja lentokentällä nautiskelu katkarapuvoileipä. Koska lentomme lähti “hieman” myöhässä, ehdin napsia lentokenttäfiiliksistäkin tänne kuvia.

KAUPUNKI JA HOTELLI

Puerto Rico oli matkakohteena hyvin kallioinen. Meidän hotellimme eli Aquasol oli eräällä paikan korkeimmista sijainneista ja sieltä olikin upeat näkymät kaikkialle. Tosin kallioilla oli kääntöpuolensakin, sillä olin bussissa ja taksissa aina sydänkohtauksen partaalla, kun kuskit kaahasivat kallionreunoja pitkin täysin holtittomasti. Ne turva-aidat olivat ehkä mitättömimmät ikinä! Vastapainona kuskit olivat kyllä ylikohteliaita. Tällainen suomalaistyttö oli ihan leuka maassa, kun autot jarruttivat jo monta kymmentä metriä ennen suojatietä, jos joku näyttti edes harkitsevasa tien yli kävelyä.

MATKATEKEMISET

Koska matkapaikkamme oli tosiaan legendaarinen Gran Canaria, voi siellä pelata varman päälle ja hengata muiden suomalaisten kanssa. Esimerkiksi ISKELMÄ-baarissa Dannya kuunnellen tai karaokea laulaen. Täsmä suomenkielestä mainittakoon vielä sekin, että esimerkiksi ruokalistat oli hyvin monissa paikoissa saatavilla myös suomeksi. Tämä kohde sopii siis niille, jotka eivät hirveästi englannista perusta tai muuten vaan kieltä perusteita paremmin hallitse. Se osoittelu- ja nyökkäämistaktiikkakin toimii täällä.

Kanariansaarten kauniit maisemat ovat entistä kauniimpia auringonlaskun aikaan. Silloin kannattaa lähteä ulos syömään vähän pidemmän kaavan mukaan tai vaikkapa vain kävelylle. On se meri vaan niin kaunis ja ihmeellinen.

Erilaisen kulttuurin ja luonnon ihaileminen sekä kameralle tallentaminen on myös hyvä tapa viettää aikaa. Vieraat kasvit ja katukissojen paljous sai ainakin minun kamerani kuumenemaan ja kuvia tulikin räiskittyä matkalla aikamoinen määrä.

Hotellin allas ei ole alkuunkaan huono vaihtoehto hengailuun, jos tahtoo hyvän rusketuksen niin, että omaisuus on lähellä. Hotellihuoneeseen pääsee pissalle tai voileivälle nopeasti ja vesikin on lähellä. Uima-allas on aina yksi tärkeimmistä hotellikriteereistäni, koska joinakin päivinä ei vaan jaksa liikkua hotellilta minnekään.

Oman kaupungin ostarin tai läheisten kaupunkien vetonaulojen tarkistaminenkaan ei ole huono idea. Niistä tosin kannattaa ottaa hieman etukäteen selvää, ettei päädy autioituneiseen huvipuistoon. krhm. Bussilla pääsee edullisesti vaikka minne, joten omaan lomakaupunkiin ei tarvitse jumittua. Tästä aiheesta löytyy tarkempia tietoja Sallan matkapostauksesta.

Joinakin päivinä kannattaa ottaa suosiolla mallia Kanarian kissoista ja vain hengailla. Rannalla, kaupungilla tai missä vaan, kaikkialta löytyy seuraa tai rauhaa. Ihan kumpaa vaan enemmän kaipaa!

Kokonaisuudessaan voin suositella Puerto Ricoa ja Kanariansaaria lomakohteeksi, jos tavoitteena on viettää aikaa hyvässä seurassa ja ottaa aurinkoa. Äkkilähtömatkalle 300 euroa lennoista ja hotellista ei ole paljoa ja matkakohteessakaan ei ole kallista. Tätä voisi siis jopa kutsua budjettilomaksi. Turistirysiä pelkäävät ja suomenkieltä lomalla kammoksuvat voivat kylläkin pysyä jatkossakin villien viidakkolomien parissa. Tosin sellaisetkin saattavat vahingossa tykästyä tähän matkakohteeseen. Kokeilkaa.;)

(matkan sponsoroi Rantapallo.fi)