Kun lohtulasagne alkaa tökkiä ja menettää taikavoimaansa, on aika vaihtaa lohturuuasta toiseen. Maitolieminen kalakeitto on yksi niistä ruuista, joita lapsuudenkodissani rakastin. Ohje on hyvin yksinkertainen, joten kaikki pystyvät varmasti tähän. Se on myös helppo muistaa ulkoa, sillä kolme tärkeintä raaka-ainetta  tulee jokaista sama määrä. Resepti on yksi niistä, joita kokkailin paljon, kun olin juuri muuttanut pois kotoa 16-vuotiaana. Nostalgia rocks!

Lohtukalakeitto

400 g perunoita

10 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota (myös kalaliemikuutiot käyvät)

400 g eli 2 pussia keittovihanneksia

400 g pakasteseitiä

maitoa

valkopippurijauhetta

suolaa

(tilliä/persiljaa)

Ota seiti sulamaan huoneenlämpöön. Kuori ja paloittele perunat ja pistä ne kiehumaan kasvisliemikuutioiden kanssa. Voit myös laittaa tässä vaiheessa vettä vain niin, että perunat peittyvät ja vain toisen liemikuution. Loput vedet ja toisen kuution voi lisätä seitien kanssa lopussa. Kun perunat ovat juuri ja juuri kypsät, lisää pakastevihannekset. Paloittele kohmeinen seiti ja sekoita se keiton joukkoon. Lisää maitoa, kunnes keiton väri ja koostumus on sopiva. Kiehauta keitto vielä. Se on valmis, kun kala muuttuu läpikuultavaksi vaaleaksi.

Mausta halutessasi valmis keitto yrteillä ja valkopippurilla. Tarkista vielä suola. Nauti lämmin keitto esimerkiksi paahdetun ruisleivän kanssa. Kunhan vaan nautit.:)